Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - İNŞAAT SEKTÖRÜNDE GÜVEN ARTSA DA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE GÜVEN ARTSA DA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE GÜVEN ARTSA DA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Hazır Beton Endeksi 2023 Mart Ayı Raporu’na göre inşaat sektöründe güven ve beklenti geçen yıla kıyasla yüksek olsa da net bir eğilim öngörülemiyor.

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) tarafından hazırlanan rapor, 4 aydır pozitif seyrini devam ettiren Faaliyet Endeksinin şubat ayında eşik değerin altına indikten sonra, mart ayında yeniden eşik değere ulaştığını gösterdi. Beklenti ve Güven endeksleri ise şubat ayındaki artış eğilimini koruyamadı ve mart ayında aşağı yönlü hareket etti.


Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, deprem felaketi sonrası konut stokunun yenilenmesi çalışmalarına yönelik olarak şunları söyledi:

Ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketi sonrasında deprem kuşağı üzerindeki Türkiye’nin konut stoku bir kez daha gündeme gelerek, başta İstanbul olmak üzere olası depreme karşı kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlanmıştır. Kentsel dönüşüm modelinin en verimli biçimde, kamusal destek ve tüm paydaşların yararına olacak şekilde uygulanmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması ile birlikte mevcut konut stokunun geç kalmaksızın dönüştürülmesi mümkün olabilecektir. Seçim sonrası dönemde ilk işi olarak, çok taraflı bir konsensüs ile inşaatın tüm paydaşlarının bir araya getirilerek atılacak adımların belirlenmesi, yol haritasının çıkarılması ve bunun kamuoyu ile paylaşılması önemlidir.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina