Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YÜKSELİŞ SONA ERDİ
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YÜKSELİŞ SONA ERDİ

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YÜKSELİŞ SONA ERDİ

Hazır Beton Endeksi 2023 Kasım Ayı Raporuna göre 6 aydır pozitif tarafta olan Faaliyet Endeksi, kasım ayında negatif tarafa geçti.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından her ay açıklanan Hazır Beton Endeksi, Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri ortaya koyuyor. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminden sonra kısa bir süre içerisinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını ortaya koyan öncü bir gösterge olarak dikkat çekiyor.

Rapora göre hem Beklenti hem de Güven Endeksi kasım ayında aşağı yönlü hareket etti. Beklenti Endeksinin 4 aydır düşük seyretmesinin, faaliyetteki hareketin devam etmesini zorlaştıracak bir unsur olduğu belirtilen raporda, endeks değerlerinin tamamında görülen azalma sonrasında Hazır Beton Endeksinin eşik değerin altına indiği açıklandı. En fazla daralma Faaliyette, en az daralma ise Güven Endeksinde gerçekleşti.

Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulunan THBB Başkanı Yavuz Işık, “Kasım ayında başlayan yavaşlamanın gerekçelerinin iyi irdelenmesi gerekmektedir. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere inşaat sektörünü harekete geçirecek mekanizmaların ötesinde seçici (selektif) kredi politikası ile konut kredilerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Yükselen faiz hadleri, finans kuruluşlarının kredi kullandırma konusunda isteksiz olmaları sonucunda ipotekli konut satışları olumsuz etkilenmeye devam etmektedir” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina