Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ İSTİKRARSIZLIK VE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ İSTİKRARSIZLIK VE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ İSTİKRARSIZLIK VE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) Hazır Beton Endeksi Ekim Ayı Raporu’na göre Faaliyet Endeksi eşik değerin üzerine çıksa da istikrarsızlığını sürdürüyor.

Güven Endeksinin 5 aydır, Beklenti Endeksinin ise 1 yıldır eşik değerin altında kaldığı görülen rapora göre Birleşik Beton Endeksi, faaliyetteki artışın etkisi ile yükselmiş görünmesine rağmen sektörde hâlâ durgunluğa işaret ediyor.

Raporda her 4 endeks de geçen yılın aynı dönemine kıyasla gerilerken, özellikle beklentideki yüksek gerileme dikkat çekti. Beklenti ve güvenin geçen yıla kıyasla düşük kalmasının hem mevcut durum hem de önümüzdeki dönem için inşaat sektöründe beklenen canlanmanın hâlâ uzak olduğunu gösterdiği tespiti yapıldı.

Faaliyet Endeksi’nin ekim ayında eşik değerin üzerine çıksa da istikrarsız olduğunu vurgulayan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık,

“TÜİK tarafından açıklanan ekonomik güven endeksleri sektörel bazda incelendiğinde en düşük rakamın inşaat tarafında olduğu anlaşılmaktadır. Ekim ayında 90 değeri ile yıl içerisindeki en yüksek değerine ulaşsa da hâlen reel kesim ortalamasının yüzde 11 altında devam etmektedir. Özellikle alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi oldukça düşüktür. İnşaat sektörünün mevcut faaliyet düzeyinin istihdamda bir düşüşe yol açması beklenmemekle birlikte sektörün potansiyelini gösterebilmesi için ilk el konuta olan talebin yükselmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina