Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - İş kazaları kayıtlı, nitelikli ve eğitimli işgücü ile önlenecek
İş kazaları kayıtlı, nitelikli ve eğitimli işgücü ile önlenecek

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası için açıklamalarda bulunan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, istihdamı artırırken çalışma yaşamının yapısal sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini ve bu doğrultuda hükümet tarafından önemli adımlar atıldığını kaydetti. Sorunların başında kayıt dışı çalışmanın getirdiği güvenli çalışma ortamından uzak kalmak olduğunu belirten Koloğlu, iş kazalarının kayıtlı, nitelikli ve eğitimli işgücü ile önleneceğinin altını çizdi.

Ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerin hızla devam ettiğini ancak daha atılması gereken çok adım olduğunu ifade eden Koloğlu, “İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda devlet, işçi ve işverenin oluşturduğu üçlü sosyal diyalogla büyük bir dönüşüm yaşanıyor. İNTES olarak bu konudaki sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyor, muhatap işçi sendikamız YOL-İŞ ile İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki projelere her zaman destek veriyoruz.

19 mesleğe nitelikli ve belgeli işgücü kazandırıldı
Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde mesleki yeterlilik belgeli işçi çalıştırılması zorunluluğu iş sağlığı ve güvenliği yolunda atılmış çok önemli bir adımdır. Bu kapsamda mesleki yeterlilik sisteminin kurulması ve işletilmesine yönelik çok önemli faaliyetleri hayata geçirdik ve 47 ulusal meslek standardını ve 26 ulusal yeterliliği yürürlüğe koyarak çalışma hayatına kazandırdık. TÜRKİYE MYM aracılığıyla yapmış olduğumuz mesleki yeterlilik sınavları sonucunda 19 mesleğe nitelikli ve belgeli işgücü kazandırdık ve kapsamımızı 30 mesleğe çıkaracağız. Beklentimiz, inşaat alanında tüm mesleklerde MYK Belgesi zorunluluğunun yaygınlaştırılarak devam ettirilmesidir.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina