Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - İş Leasing yeni sendikasyon kredisi ile yatırımcılara destek olmayı sürdürüyor
İş Leasing yeni sendikasyon kredisi ile yatırımcılara destek olmayı sürdürüyor

İş Leasing uluslararası finansal piyasalardan 2 yıl vadeli 30 milyon Amerikan Doları ve 40 milyon Euro olmak üzere toplam 80 milyon Amerikan Doları tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Alınan sendikasyon kredisi başta KOBİ’ler olmak üzere her ölçekten firmaların yatırımlarını desteklemek amacıyla kullandırılacak.

Gelişmeler ilgili açıklama yapan İş Leasing Genel Müdürü Mehmet Karakılıç, sağlanan kredinin uluslararası piyasalarda İş Leasing’e be Türkiye’ye duyulan güvenin devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti. Çeşitli banka ve finans kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen sendikasyona Bank ABC’nin (Arab Banking Corporation) liderlik ettiğini vurgulayan Karakılıç, İş Leasing’in 2017 yılındaki başarılarını şu şekilde paylaştı:

Leasing portföyü yüzde 18 arttı
“Leasing sektörünün en eski kurumlarından biri olarak sektörde 30. yılını tamamlayan şirketimizin temin ettiği bu değerli finansman kaynağını, daha önce yapmış olduğumuz gibi müşterilerimizin istihdam ve katma değer yaratan projelerini desteklemek için kullanacağız. Şirketimiz 2017 yılında konsolide aktif büyüklüğünü yıl sonuna kıyasla yüzde 24 artırarak 9,3 milyar TL’ye, konsolide özkaynaklarını ise yüzde 17 artırarak 975 milyon TL’ye yükseltti. Leasing portföyümüz 2017 yıl sonuna göre yüzde 18 oranında artarak 4,7 milyar TL’ye ulaşırken takipteki kredileri yüzde 4,63 ile sektör ortalamasının altında kaldı.

En çok kira sözleşmesi imzalayan şirketler arasındayız
Büyümemize devam ederken müşteri tabanımızı geliştirmeye özen gösterdik ve leasing sektöründe en çok kira sözleşmesi imzalayan şirketler arasında yer aldık. 2017 yılında bizi tercih eden müşteri sayısında belirgin bir artış sağladık ve bu sayede müşteri pazar payımız yüzde 10,7’ye çıktı. Türkiye’de faaliyet gösteren halka açık en büyük leasing şirketi olarak 2018 yılında da müşteri memnuniyeti ve verimlilik odaklı uygulamalarımız ile müşterilerimize sağladığımız hizmetin kalitesini arttırmaya devam edeceğiz. Leasing denilince akla ilk gelen şirket olmayı hedefleyen kurumumuzun en önemli değeri, güvenilir iş ortağı olmasıdır. Bizi tercih eden, bizi iş ortağı olarak gören müşterilerimize teşekkür ederim.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina