Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - İş makineleri sektörü Ocak’ta buz kesti
İş makineleri sektörü Ocak’ta buz kesti

İş makineleri sektörü Ocak’ta buz kesti

Hemen her sektöre hizmet sağlıyor olması sebebiyle genel ülke ekonomisinin de önemli bir göstergesi olan iş makinesi satışlarındaki kan kaybı yeni yılın ilk ayında da hızlanarak devam etti. 2018 yılını %41,9’luk kayıpla tamamlayan sektör, ocak ayında önceki yıla kıyasla %75,2 daraldı.


Yurtiçinde önemli ölçüde azalan proje, inşaat ve altyapı faaliyetlerine küresel ekonomideki olumsuz gelişmelerden etkilenen madencilik sektörü de eklenince, iş makinesi satışlarındaki düşüş kaçınılmaz oldu. Sanayideki güçlü ihracat faaliyetlerine bağlı olarak görece daha iyi durumda olan depo ve istif makinesi satışları ise moral verdi.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Ocak 2019 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 75,2 oranında azalarak 146 adette kaldı. Sektörde son yılların en zayıf ocak ayı yaşandı.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Ocak 2019 ayında Türkiye’deki toplam depo ve istif makineleri pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 22,9 oranında azalarak 741 adet oldu.



Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina