Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - İş makineleri sektörü, sezona Covid-19 gölgesinde başladı
İş makineleri sektörü, sezona Covid-19 gölgesinde başladı

İş makineleri sektörü, sezona Covid-19 gölgesinde başladı

Baharın tüm coşkusuyla hissedilmeye başladığı mart ve nisan ayları, iş makineleri sektörü açısından da şantiyelerin açılması sebebiyle satışlarda zirvenin yaşandığı bir dönem olmuştur. Ancak geçen yıl ekonomik krize, bu yıl ise Covid-19’a yakalanan sektörde maalesef yüzler gülmüyor.

Çin’deki görece toparlanmayla birlikte mermer sektörünün ve kamu faaliyetlerinin dışında şantiyelerin genelde düşük tempoda çalıştığı nisan ayında, Türkiye genelinde toplam 279 adet yeni iş makinesi ve 584 adet forklift ve depo ekipmanı satıldı.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre, Türkiye’de nisan ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı geçen yılın aynı ayına kıyasla %22,9 artarak 279 adet oldu. İlk 4 ay genelindeki satışlar ise %41,9 artışla 1.169 adede ulaştı. Oysaki sektörün canlı döneminin yaşandığı 2018 yılının sadece nisan ayında 900 adet makine satılmıştı.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) tahmini rakamlarına göre nisan ayında Türkiye’de satılan depo ve istif makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla %10,6 artarak 584 adede ulaştı. Böylece ilk 4 aydaki toplam satış rakamı %5,8 artarak 2.228 adet olarak gerçekleşti.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina