Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - İş makinesi satışları %42, istif makinesi satışları %100 arttı
İş makinesi satışları %42, istif makinesi satışları %100 arttı

İş makinesi satışları %42, istif makinesi satışları %100 arttı

Başta inşaat ve madencilik olmak üzere hemen her sektöre doğrudan veya dolaylı olarak hizmet sağlayan Türkiye iş makineleri sektörü, azalan bir ivmeyle de olsa, eylül ayında da satışlarını geçtiğimiz seneye kıyasla arttırdı.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’ne (İMDER) üye firmalar tarafından paylaşılan rakamlara göre, Türkiye’de eylül ayı içerisinde 375 adet yeni iş makinesi satıldı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla %42’lik bir artışı gösteriyor. Böylece yılın ilk 9 ayı genelindeki satışların toplamı %85,7 artışla 3.422 adede ulaşmış oldu.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) tahmini rakamlarına göre eylül ayında Türkiye’de satılan depo ve istif makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla %100 artarak 780 adet oldu. Böylece ilk 9 aydaki toplam satışlar %39,8 artışla 5.701 adede ulaştı.

 

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina