Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - İş makinesi satışlarında keskin düşüş
İş makinesi satışlarında keskin düşüş

İş makinesi satışlarında keskin düşüş

Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarındaki daralma devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları ise %51,1 azaldı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Şubat 2019 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 75,5 oranında azalarak 200 adette kaldı. Yılın ilk 2 ayındaki satışların toplamı da benzer şekilde geçen yıla kıyasla %75,4 azalarak 346 adede ulaştı.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini rakamlarına göre ise Şubat 2019 ayında Türkiye’deki toplam forklift ve depo ekipmanları pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 51,1 oranında azalarak 384 adet oldu. İlk 2 aydaki kayıp ise 1.125 adet ile %35,6 olarak gerçekleşti.

Örneğine tarihimizde pek rastlamadığımız böylesine yüksek daralma rakamlarıyla oldukça zor bir dönemden geçen iş makinesi tedarikçileri seçim sonrasına odaklanmış durumda.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina