Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - İş makinesi satışlarındaki yükseliş trendi sona mı erdi?
İş makinesi satışlarındaki yükseliş trendi sona mı erdi?

İş makinesi satışlarındaki yükseliş trendi sona mı erdi?

Korona virüs salgınına karşı önlemlerin gevşetildiği haziran ayından sonra güçlü bir canlanma yaşanan Türkiye iş makineleri pazarı, geçen yılın üzerinde ancak azalan bir ivmeyle büyümeye devam ediyor.

Son 2 yıldaki daralmanın açığını kapatmaya çalışan sektörü, yayılımı yeniden artan korona virüs ve kredi koşullarındaki görece bozulma eğilimi tehdit ediyor. Geçen yıla kıyasla ağustos ayında Türkiye’deki iş makinesi satışları %132, forklift ve istif makinesi satışları ise %97 arttı.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre, Türkiye’de ağustos ayı içerisinde iş makinesi satışları önceki yılın aynı ayına kıyasla %132,4 artarak 437 adet olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk 8 ayı genelindeki satışlar da %93’lük artışla 3.047 adede ulaştı.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) tahmini rakamlarına göre ağustos ayında Türkiye’de satılan depo ve istif makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla %97,2 artarak 783 adede ulaştı. Böylece ilk 8 aydaki toplam satışlar %33,5 artışla 4.921 adet oldu.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina