Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - İsmaktaş'tan kompakt makine pazarının yeni markası Cplus Equipment
İsmaktaş'tan kompakt makine pazarının yeni markası Cplus Equipment

Kompakt makine pazarının ehil, sade ve hesaplı yeni markası:

C+ Equipment

Gelişmiş Avrupa ülkelerinde iş makineleri pazarının yarısından fazlasını oluşturan kompakt iş makineleri, ülkemizde henüz yeterince tanınmıyor ve kullanılmıyor. Halbuki inşaattan tarıma, peyzajdan yıkım işlerine kadar hemen her alanda kullanılabilen bu makinelerle ciddi anlamda iş ve maliyet avantajı sağlanıyor.

Sektörde yılların tecrübesine sahip bir kadro ile hizmet veren İşmaktaş Makine Ltd. Şti., Fransa menşeli C+ markası ile bu pazara yepyeni bir soluk getirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Aybar, sade ve işlevselliğe yönelik bir tasarıma sahip olan C+ kompakt iş makinelerinin, bu alandaki müşterilerin temel beklentileri olan kullanım-bakım kolaylığı ve ekonomi avantajları ile Türkiye pazarında önemli bir paya ulaşacağına inanıyor.

C+ markanız hakkında bilgi verir misiniz?

C+ Equipment, Fransa’da 2005 yılından bu yana üretilen ve gerek profesyonel gerekse bireysel kullanıma uygun olan CE sertifikalı mini ekipmanlardır. Yıllık üretim miktarı yaklaşık 1.500 adedi buluyor ve başta Fransa olmak üzere 128 noktadaki bayileri aracılığıyla Avrupa genelinde satılıyor.

Kullanım alanları arasında meyve tarımcılığı (üzüm bağları, dar sıralı ekilen meyve bahçeleri, seralar, vb.) önemli bir yer tutuyor. Çalışma alanının dar olduğu bu ortamlarda işçi yoğun çapalama, toprak düzeltilmesi, yayılması, toplanan meyvelerin taşınması, kök sökümü, ağaç dikimi gibi işlerde üreticiye hız ve maliyet açısından önemli avantajlar sağlıyor.

Yine peyzaj, çiçekçilik, havuz inşası, doğal gaz, temiz ve kirli su hatlarının döşeme işlerinde, kanal kazma, kırma, mobil betoniyer ile betonlama işlerinde, çıkan atıkların ve kullanılacak tuğla ve çimento gibi ağır malzemelerin taşınıp başka bir alana boşaltılmasında çok kullanışlı ekipmanlardır.

Halihazırda ülkemizde çok güncel olan bina yıkımları için de gerek hafifliği gerekse 72 cm ve 82 cm eninde şasesiyle iç kapılardan dahi rahatlıkla geçebilen makinalardır. 385 kg’dan 800 kg çalışma ağırlığına kadar değişik boylarda ve güçlerde, geniş bir yelpazede üretilmekte olan bu makinelerin nakliyesi de son derece kolay ve ekonomik şekilde yapılabiliyor.

Ürün çeşitleriniz nelerdir?

Ürün hattımızda kullanıcıların ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı kapasitede benzinli, dizel, kablolu elektrikli ve akülü şarjlı mini ekskavatörler, traktör arkası beko ve traktör önü yükleyici ataşmanları, mini yükleyiciler, mini taşıyıcılar ve mini mobil beton mikserleri yer alıyor.

Hedef kullanıcılar ve onlara sağlayacağı temel avantajlar nelerdir?

Peyzaj işiyle uğraşan uygulamacılar, belediyeler (park ve bahçeler departmanları), ağaç ve çiçek yetiştiricileri, seracılıkta dar alanlarda kazım ağaç yenileme, çapalama, kanal ve sera inşa işlemlerinde, bina yıkım işlerinde, doğal gaz ve su tesisatı çeken ve dar alanlarda işçi yoğun çalışmadan kurtulmak isteyen müteahhit firmalar için vazgeçilmez olacaktır.

Hayvancılıkta ahır, ağıl ve kümeslerin temizlenmesi, hayvanların slaj ve samanlarının taşınması ve önlerine verilmesi, atıkların toplanması ve taşınmasında önemli anlamda kolaylık sağlıyor.

Makinelerimiz yine meyve yetiştiriciliğinde (bağ, kivi ve dar ekili sıralı meyvecilikte), ceviz ve fındık üretiminde engebeli arazilerde ağaç diplerinin çapalanması, ıslahı ve bahçe düzenlenmesinde kompakt yapılarıyla işlerin daha hızlı ve ekonomik şekilde yapılabilmesini sağlıyor.

Bunun yanı sıra damla sulamada boru yerlerinin açılması ve düzenlenmesinde, yarış atı yetiştiricilerinin kullandığı ahırlarının taban temizliğinde, büyük otellerin peyzaj ve düzenleme çalışmalarında, golf ve diğer spor sahalarının düzenlenmesi gibi çok farklı işlerde çözüm sağlıyoruz.

Satış sonrası hizmet desteğini nasıl sağlayacaksınız?

Öncelikle elektronik olmayan, mekanik özelliklere sahip olan makinelerimizin gerek bakımının gerekse onarımının son derece kolay ve ekonomik olduğunu belirtmek isterim. Türkiye’ye getirdiğimiz modeller için güçlü bir yedek parça stoku da oluşturuyoruz. Ülke genelindeki makinelerimize gerek merkez gerekse bölgelerdeki yetkili servislerimiz aracılığıyla güçlü bir destek hizmeti sağlayacağız.

Piyasadaki diğer markalara kıyasla ürünlerinizin fiyat/fayda oranı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Ürün hattımızdaki makinelerden sadece mini ekskavatörler piyasada bulunuyor. Dolayısıyla karşılaştırmamız sadece bu grupta olabilir. Koparma gücü anlamında muadili mini ekskavatörlerden 2 ve hatta 3 kata kadar daha ucuz bir maliyetimiz var.

Mini ekipmanlarımız elektronik olmaması, mümkün olduğu kadar basit ve kolay servis verilecek ekipmanlardan ve toplamda kolay taşımayı sağlaması maksadıyla hafif ürünlerden üretilmesi, yıllık üretim adetinin çok yüksek olması ve aynı komponentlerin tüm ürün gruplarında kullanılacak şekilde tasarlanması bu fiyat avantajını yaratmaktadır.

İlk kullanıcı görüşleri nasıl? Hedefleriniz nedir?

Ürünlerimizi ilk aşamada tarım ve peyzaj gibi sektörel ve bölgesel fuarlara katılarak tanıttık. Yoğun bir ilgiyle karşılandık. Makinalarımızı ilk alanlar çiftçiler oldu ve çok olumlu yorumlar alıyoruz. Ürünlerimizin bir bölümü Türkiye’de henüz bilinmiyor. Bu ürünleri ilgili sektörlere tanıtarak faydalarını anlatacağız. Avrupa’da yılda 1.500 adetler mertebesinde satılan bu markanın ülkemizde de kısa zamanda 200-250 adetlere ulaşmaması için hiçbir engel bulunmuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina