Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - İstif makinelerindeki canlılık rakamlara da yansıdı
İstif makinelerindeki canlılık rakamlara da yansıdı

Makine sektörü her zaman genel ekonominin önemli bir göstergesi olmuştur. Ülkemizdeki makineleşmenin farklı sektörlere doğru yaygınlaşması bunu daha da anlamlı hale getiriyor. Her ne kadar Kurban Bayramı nedeniyle son bir haftası tatil olmuş olsa da sanayideki canlanma Ağustos ayında istif makinesi satışlarına olumlu yansıdı. İş makinelerinde ise geçen yılın hafif altında, daha durağan bir ay yaşandı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından, üyelerinden alınan veriler çerçevesinde açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Ağustos 2017 ayı içerisinde Türkiye’de satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,1 azalarak 898 adet oldu. Böylece 2017’nin ilk sekiz ayı genelinde yüzde 14,3 küçülen pazarda satılan yeni makine sayısı 7.525 adet oldu.


Sektördeki satıcı firmaların bir miktar tedbirli hareket ederek makine siparişlerini sınırlı tutması, bu zamana kadarki iş makinesi teslimat sürelerini bir miktar geciktirmişti. Hatta bu sebeple ikinci el pazarında da kayda değer bir hareket yaşandığı belirtiliyor. Şimdi sektörde gözler, daha yüklü siparişlerin verildiğini duyduğumuz yılın kalan aylarına çevrildi.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere küresel ticarette yaşanan canlanmadan ülkemiz sanayi de payını alıyor. Bu canlanma çoğunlukla sanayide kullanılmakta olan istif makinesi satışlarına olumlu yansıyor.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre Ağustos 2017 ayında Türkiye’deki toplam istif makineleri pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,9 oranında artarak 851 adede ulaştı. Bu rakamlara göre sektör, 2017’nin ilk yedi ayı genelindeki kan kaybını bir nebze de olsa azaltarak yüzde 19,6 daralmış oldu. Sekiz aydaki toplam istif makineleri satışı 5.555 adet olarak gerçekleşti.


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina