Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - İzmir’in en uzun tüneli Kordsa ile güçleniyor
İzmir’in en uzun tüneli Kordsa ile güçleniyor

Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları başlatılan Buca'daki Homeros Bulvarı'nı Bornova'daki Otogar'a bağlayacak ekspres yol projesinin yeni etabındaki güçlendirme çalışmaları için Kordsa tarafından üretilen sentetik fiber donatı KraTos tercih edildi. KraTos, 7 kilometrelik projenin tünel bölümünde kullanılacak.

2,4 km’lik uzunluğuyla İzmir’in en uzun karayolu tüneli olan Buca-Bornova Tüneli sayesinde 250 ağacın kesilmesinin önlendiği gibi kamulaştırma sürecinin de yaşanmayacağı belirtiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı ve yoğun trafik olması beklenen tünel için yüksek deformasyona maruz kalan püskürtme beton uygulamasında sağladığı uzun süreli durabilite, korozyona karşı dayanım ve yüksek beton tokluğunun yanında zamandan sağladığı tasarruf sebebiyle proje yapım süresini kısaltan KraTos’u tercih ettiği belirtiliyor.

Lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri alanında faaliyet gösteren Kordsa’nın titiz Ar-Ge çalışmalarının bir ürünü olan beton güçlendirici sentetik fiber donatı KraTos, altyapı ve üstyapı inşaat projelerinde fark yaratan bir ürün olarak gösteriliyor. İnşaat projelerinde beton güçlendirme uygulamaları için kullanım kolaylığı, hızlı uygulanabilirlik, daha az işçilik, artırılmış ekipman ve enerji verimliliği, yüksek beton tokluğu ve uzun süreli durabilite özellikleriyle ayrıştığı vurgulanan KraTos’un aynı zamanda düşük karbon salınımı sağlaması sebebiyle çevreci bir fiber donatı olduğu ifade ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina