Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - JCB 750.000’inci kazıcı yükleyicisini üretti
JCB 750.000’inci kazıcı yükleyicisini üretti

JCB 750.000’inci kazıcı yükleyicisini üretti

Şirketin tarihinde önemli bir kilometre taşı olan makine, ilk kazıcı yükleyicinin bundan 70 yıl önce üretildiği Staffordshire'daki Rocester fabrikasında üretim bandından indi.

1953'te şirketin kurucusu, merhum Joseph Cyril Bamford CBE, bir ön yükleyici ve arka kazıcı kolunu tek bir makinede birleştiren JCB kazıcı yükleyici fikrini ortaya attı. Üretimin başladığı 1954'te sadece 35 makine üretildi ve 50 binincisinin üretilmesi 20 yıldan fazla sürdü. JCB günümüzde İngiltere, Hindistan, Brezilya ve ABD'deki tesislerinde kazıcı yükleyici üretiyor.

JCB Başkanı Lord Bamford, makinenin kendisi açısından önemini şu sözleriyle ifade etti: “En eski çocukluk anılarımın başında, ilk kazıcı yükleyicilerimizin Rocester'daki üretimini izlemekti ve şu an 750.000’incisini ürettiğimizi düşünmek inanılmaz. Daha da inanılmaz olanı, bu makinelerin, ilk üretildikten neredeyse yetmiş yıl sonra hala dünyanın en popüler inşaat ekipmanlarından biri olarak kalmasıdır. Bu popülerliğin sürmesinin sebebi makinenin çok yönlülüğüdür.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina