Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - JCB Güç Sistemleri, SİF İş Makinaları ile Türkiye’de
JCB Güç Sistemleri, SİF İş Makinaları ile Türkiye’de

SİF İş Makinaları, 10 Mayıs 2018 günü imzalanan anlaşma ile JCB’nin JCB Power Systems (JCB Güç Sistemleri) markası altında birçok ekipman ve ürüne OEM olarak endüstriyel ve jeneratör tipinde dizel motor tedariki yapan firmasının Türkiye distribütörü oldu.

Kuruluşu 2004 yılına uzanan JCB Güç Sistemleri tarafından geliştirilerek üretilen JCB dizel motorlar; yol ve yol dışı araç ve traktör, jeneratör, kompresör, pompa, araç üstü ekipman, yer altı ve üstü maden makinası üreticileri, savunma sanayi, petrol, endüstri, denizcilik ve diğer birçok sektörde kullanılıyor.

Kompakt tasarım ve kurulum kolaylığı

Kuruluşundan bu yana geçen 14 yıllık süre zarfında üretim tesisi, montaj hattı, Ar-Ge merkezi gibi yatırımlarını aralıksız sürdüren JCB Güç Sistemleri, geliştirdiği motorlarla yenilik, kalite, güven ve yakıt verimliliği ile JCB’nin güç ve güvenilirliğini birleştirilerek üstün performans sunmaya odaklanıyor.

JCB motorların, kompakt tasarım ve kurulum kolaylığının yanı sıra daha düşük maliyetleri ile kullanıcılara avantaj sağladığı belirtiliyor. Kullanıcı geri bildirimlerinden yola çıkarak tasarlanan ve binlerce saat teste tabi tutulan en yeni JCB Ecomax motorların, geliştirilmiş soğutmalı EGR sistemi ve eşsiz yanma verimliliği ile pahalı dizel partikül filtreleri (DPF) olmadan emisyon değerlerini karşılayabildiği vurgulanıyor. JCB, motorlarındaki ana komponentlere 2 yıl sınırsız saat garantisi veriyor.

Karadaki en hızlı dizel aracın motoru da JCB

1945 yılında Joseph Cyril Bamford tarafından İngiltere’de kurulan JCB, inovasyona verdiği öncelikle iş makineleri sektöründe birçok ilke imza attı. 1953 yılında dünyanın ilk kazıcı yükleyicisini üreten firma, 1970’li yıllarda başlayan kapsamlı ve titiz Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği ilk 4 silindirli JCB dizel motorunu 2004 yılında pazara sundu.

JCB motora sahip JCB Dizelmax adlı araç, 2007 yılında saatte 563 kilometre hızı ile ‘Karadaki En Hızlı Dizel Araç’ olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na girerek, JCB motorların gücünü tüm dünyaya kanıtlamıştı. 2 yıl gibi kısa bir sürede 50.000 adetlik satış rakamına ulaşan JCB motorlar bundan sonra jeneratör üretiminde de kullanılmaya başladı.

Firma, hızla artan talebe bağlı olarak 2011 yılında Hindistan fabrikasında üretime başladı. 2012 yılında Stage IIIB/Tier4i üretimi ile 200.000 adede ulaşan JCB, 2013 yılında 6 silindirli motorların da üretimine başladı. 2015 yılında Stage IV/Tier4 üretiminin başlamasından bir yıl sonra 500.000’inci motor satışı gerçekleştirildi.

Bugün 4 kıtada bulunan 22 üretim tesisine, 16 yedek parça ve eğitim merkezine sahip JCB markasının Türkiye’deki satış ve pazarlaması 1974 yılından bu yana SİF İş Makinaları tarafından gerçekleştiriliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina