Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - JCB’den 2016’da 66.011 makine satışı
JCB’den 2016’da 66.011 makine satışı

İngiliz makine üreticisi JCB, 2016’daki satış cirosunu yaklaşık yüzde 12 artırarak kazançlarını yüzde 34’ün üzerinde yükselttiğini açıkladı.

Şirketin satış cirosu euro bazında 2,63 milyar eurodan 2,94 milyar euroya ulaştı. 2015’te 59.844 olan makine satışları da 66.011 adede yükseldi. Bu performansın, 2016’da yüzde 1 daralan küresel inşaat makineleri pazarına rağmen gerçekleştirildiği belirtiliyor.

JCB CEO’su Graeme Macdonald, yaptığı açıklamada JCB’nin 2016’daki güçlü performansının, küresel pazarın küçülmesini bekleyen ekonomik koşullara karşı geldiğini söyledi. Macdonald, “Hindistan pazarı yüzde 40 büyümesine rağmen Brezilya pazarı yüzde 40 daraldı. İngiltere pazarı ise geçen yıl yüzde 5 daraldı fakat iyi haber şu ki, birkaç yıl geçmesinin ardından Avrupa pazarları yüzde 10 gibi bir oranla güçlü bir şekilde büyüdü.” ifadelerini kullandı.

Yol ve altyapı projeleri İngiltere pazarını canlandırıyor

Dünyanın bazı bölgelerinde zorluklarla karşı karşıya kalmalarına rağmen 2017’de küresel inşaat pazarının canlandığına ve yılın geri kalanında bu büyümenin devam edeceğine değinen JCB Başkanı Lord Bamford, JCB’nin yeni ürünlerle birlikte yeni sektörlere girdiğinin altını çizdi. İngiltere pazarı hakkında değerlendirme yapan Bamford, “Konut talebinin artmasıyla birlikte kompakt ve orta sınıf makinelerle birlikte telehandlerlara olan talep de hareketlendi. Ülke genelindeki yol iyileştirme ve genişletme çalışmaları da makine talebinin artmasına yol açıyor.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina