Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - JCB’den ilk hidrojen yakıtlı ekskavatör
JCB’den ilk hidrojen yakıtlı ekskavatör

JCB’den ilk hidrojen yakıtlı ekskavatör

Sıfır ve düşük karbon emisyonlu makinelere yönelik çalışmalarıyla sektöre öncülük eden markalardan JCB, iş makineleri sektörünün ilk hidrojen yakıtlı ekskavatörünü geliştirdi.

JCB tarafından geliştirilen hidrojen yakıt hücreli, 20 ton çalışma ağırlığındaki 220X model prototip paletli ekskavatör, bir taş ocağında 12 aydan uzun bir süredir zorlu testlerden geçiriliyor. JCB'nin prototip ekskavatörünün elektrik motorlarını çalıştırmak için gereken enerji, yakıt hücresinde hidrojenin oksijenle reaksiyona sokulmasıyla üretiliyor. Egzozdan çıkan tek şey ise su oluyor.

JCB, geçtiğimiz yıl içerisinde ilk tam elektrikli mini ekskavatör modeli 19C-1E’nin seri üretimine başlamış ve akabinde JCB 30-19E'nin lansmanı ile elektrik teknolojisini Teletruk teleskopik forklift serisine de uygulamıştı.

İnovasyon ve tasarım iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdüren firma, en son dizel motor teknolojisiyle Avrupa Birliği için geçerli olan Stage V egzoz emisyon yönetmeliklerini karşılamayı başardı. Nitrik Oksit (NOx) seviyesi %97 ve kurum parçacıkları %98 oranında azaltılırken, karbondioksit (CO2) emisyonu da neredeyse yarı yarıya düşürüldü.

Haberin videosu için: https://youtu.be/q1-__SYskjc

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina