Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - JCB’den Terex’e tarihi motor satışı
JCB’den Terex’e tarihi motor satışı

Bugüne kadar olan en büyük motor tedarik anlaşmalarından birine imza atan JCB, 1 yıllık süre içerisinde Terex’e toplam 4,5 milyon İngiliz Sterlini değerinde motor satacak.

JCB’nin bundan 10 yıl önce başlayan motor üretim programının önemli bir kilometre taşı olan anlaşma kapsamında üretilecek motorlar, Terex’in İngiltere Coventry’deki tesislerinde üretilen belden kırmalı damperlerinde kullanılacak.

JCB Power Systems tarafından İngiltere Derbyshire’da üretilecek olan 74 HP gücündeki ve Stage IIIB egzoz emisyon standartlarını karşılayan Ecomax motorlar öncelikle Terex’in TA6 ve TA6S modellerinde kullanılacak.

JCB CEO’su Graeme Macdonald, bu anlaşmanın JCB Power Systems açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, “Bu anlaşma, JCB Ecomax motorlarının kullanıcılara sağladığı güven ve verimlilik avantajlarının önemli bir kanıtıdır” dedi.

Motor üretimine ilk olarak 2004 yılında İngiltere’de başlayan JCB, bunu 2011 yılında Hindistan’a doğru genişletti. JCB, bugüne kadar yaklaşık 350 bin motor üretti ve hâlihazırda kendi makinelerinin yüzde 70’inin motorunu üretecek çeşit ve kapasiteye ulaştı. JCB Power Systems, iş makineleri ile birlikte dünya genelindeki diğer endüstrilere de hizmet sağlayarak bu alanda büyümeyi hedefliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina