Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - JCB’nin efsane toprak silindiri Türkiye’ye geliyor
JCB’nin efsane toprak silindiri Türkiye’ye geliyor

JCB’nin efsane toprak silindiri Türkiye’ye geliyor

2016 yılından bu yana üretilen ve dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki zorlu iklim ve zemin koşullarında kendini kanıtlayan JCB 116D toprak silindiri, Sif İş Makinaları tarafından 2021 yılında Türkiye pazarına sunulacak.

Yüksek performansının yanı sıra yakıt tüketimi, konfor, teknoloji ve bakım kolaylığı özellikleriyle dikkat çeken 116D modeli için, duyulan güvenin bir göstergesi olarak 2 yıl (saat sınırsız) garanti verileceği belirtiliyor.

JCB 2005 yılında Vibromax’ı satın alarak silindir pazarına girmişti. 1880 yılında Almanya’nın Düsseldorf eyaletinde kurulan Vibromax, dinamik sıkıştırmanın mucidi olarak tanımlanıyor. Vibromax’ı bünyesine kattıktan sonra teknolojisini geliştirmeye devam eden ve ürün hattına yeni modeller ekleyen JCB, bu alandaki Ar-Ge, mühendislik ve tasarım çalışmalarını Almanya’daki merkezinde gerçekleştiriyor.

13 ton sınıfının performansı

JCB 116D’nin düz tamburlu ve kabinli konfigürasyonuyla 11.920 kg olan çalışma ağırlığı, isteğe bağlı keçi ayağı pedleri takıldığında 1.500 ila 2.000 kg arasında artıyor.

Makinede, 4,4 litre silindir hacmindeki JCB’nin 444 model kendi dizel motoru bulunuyor. Düşük yakıt tüketimi ve yüksek performans sağladığı belirtilen bu motorun, Stage III egzoz emisyon sınıfında ve mekanik olmasının zorlu çalışma koşullarında, elektronik motorlara kıyasla avantaj sağlayacağı vurgulanıyor.

256 kN santrifüj kuvveti sayesinde çok iyi bir sıkıştırma gücüne sahip olduğu belirtilen 116D’nin, 13 tonluk makine standartlarına yakın sıkıştırma yaptığı ifade ediliyor. Öyle ki, bu modelin başarısından sonra JCB, 13 ton silindir modelinin üretmeni durdurma kararı almış. Yapılan testlerde 13 tonluk modelin 8 seferde ulaştığı sıkıştırma seviyesine, 116D’nın 10 seferde ulaşabildiği belirtiliyor. Kullanıldığı ülkelerde rakip karşılaştırmalı olarak yapılan birçok testin galibinin de 116D olduğu iddia ediliyor.

116D’nin ön plana çıkan diğer bir özelliği de tırmanma kabiliyeti. Makinenin çalışma modundayken %55 eğime kadar tırmanma imkânı sağladığı ifade ediliyor.

Makinede 5 yıl ücretsiz kullanım imkânı verilen Livelink telematik sistemi bulunuyor. Livelink JCB’nin birçok makinasında da kullanıldığı üzere, web veya aplikasyon üzerinden makinanın bakım saatleri, konumu ve birçok özelliğinin kontrol edilmesine imkân sağlıyor. Ayrıca makine üzerinde Vibromax’ın kendini kanıtlamış titreşim şaft tasarımı kullanılıyor.


Kullanım ve bakım kolaylıkları

JCB 116D’nin FOPS/ROPS güvenlik standartlarına uyumlu ve klimalı kabini, bir yandan operatör konforunu arttırırken diğer yandan operatör güvenliğini üst seviyeye taşıyor. Kabin içerisindeki kontroller ve direksiyon ergonomik olarak yerleştirilmiş. Çalışma lambaları, trafiğe uygun aydınlatmalar ile donanımlı bir paket halinde geliyor. Kabinden ön ve arka çalışma alanlarının geniş bir görüş açısı ile görülebilmesi, operatör konforunu ve güvenliğini artırıyor. Kabin içerisindeki titreşim ve gürültü seviyelerinin düşük olması yorgunluğu azaltıyor.

Makinenin tüm günlük kontrolleri yer seviyesinden yapılabiliyor. Tüm hidrolik, yağ ve yakıt filtrelerine kolayca ulaşılabiliyor. Genişçe açılan arka kaput, makine parçalarına kolay ulaşım imkânı sağlıyor. Belden kırma milinin bakım gerektirmemesi, bakımları kolaylaştırırken, ekstra dayanıklılık ve tasarruf sağlıyor. Kabin camlarının düz olması bir yandan değişim kolaylığı sağlarken bir yandan da cam değişim maliyelerini düşürüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina