Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - JCB’nin rekorlar yılı
JCB’nin rekorlar yılı

JCB’nin rekorlar yılı

Sektördeki küresel büyüme rüzgarını da arkasına alan İngiltere merkezli iş makineleri üreticisi JCB, 2018 yılında ciro, makine satış adedi ve karlılık anlamında yeni rekorlara imza attı.

2018 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan JCB’nin bir önceki yıla kıyasla cirosu %22 artarak 4,1 milyar pounda, makine satışları %27,2 artarak 96.246 adede ve FVÖK’sı ise %31 artarak 447 milyon pounda ulaştı.

JCB CEO’su Graeme Macdonald, 2018 yılının kendileri açısından son derece olumlu bir yıl olduğunu belirterek, “Küresel iş makineleri pazarının %18 büyüdüğü bir ortamda JCB’nin satışları bunun önüne geçerek %22 arttı. Bununla birlikte bu büyüme trendinin bilhassa Orta Doğu, Türkiye, Latin Amerika ve Hindistan gibi birçok bölgede hız kestiğini görüyoruz. Yeni ürün geliştirme ve kapasite artırımına yönelik stratejik yatırımlarımıza devam ederek uzun vadedeki fırsatlara kendimizi hazırlıyoruz.” dedi.

Graeme Macdonald

JCB Başkanı Lord Bamford ise inovasyona yönelik çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, “Son ürünlerimiz ve özellikle şehirlerin emisyonsuz ve gürültüsüz makinelere yönelik artan ihtiyacına bir cevap niteliği taşıyan JCB elektrikli mini ekskavatör, firmamızı daha özel bir konuma taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Lord Bamford

Firmanın 40 yıldır faaliyet gösterdiği Hindistan, 2018’de de en büyük pazarı olmayı sürdürdü. Burada 65 milyon poundluk yatırımla inşası devam eden yeni üretim tesisi 2020 yılında faaliyete geçecek. Yine İngiltere’de kabin üretimi için 50 milyon pound yatırım yapılan yeni fabrika ise 2019’da açılacak. JCB’nin halihazırda 11’i İngiltere’de olmak üzere dünya genelinde toplam 22 üretim tesisi bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina