Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - John Deere, ilk elektrikli kazıcı yükleyicisini sahada test ediyor
John Deere, ilk elektrikli kazıcı yükleyicisini sahada test ediyor

John Deere, ilk elektrikli kazıcı yükleyicisini sahada test ediyor

Dünyanın önde gelen inşaat, madencilik ve tarım makineleri üreticilerinden John Deere, geliştirmekte olduğu elektrikli kazıcı yükleyici konseptini gerçek şantiye koşullarında test ederek geliştirmek üzere, Amerika merkezli elektrik, doğal gaz ve temiz enerji dağıtım şirketi National Grid ile iş birliği yapıyor.

John Deere tarafından geliştirilen ve pille çalışan “E-Power” adlı elektrikli aracın, 100 beygir gücündeki bir dizel motorla güçlendirilen geleneksel kazıcı yükleyicilerle aynı kullanım kolaylığını ve performans seviyesini hedefleyeceği belirtiliyor. Dünyada bir ilk olan bu tasarımın daha düşük günlük işletme maliyetleri, daha düşük gürültü seviyesi, daha fazla makine güvenilirliği ve sıfır egzoz emisyonu sağlaması amaçlanıyor. John Deere, halihazırda elektrikli kazıcı yükleyici geliştirme sürecinin ilk aşamasında bulunuyor.

John Deere’da üretim sistemleri, teknoloji ve pazarlamadan sorumlu Global Direktör Jason Daly, temiz enerji çözümlerine büyük hassasiyet gösteren firmalardan National Grid ile John Deere’in elektrikli kazıcı yükleyici tasarımını, gerçek saha koşullarında birlikte test etmekten duydukları heyecanı dile getirerek, “John Deere olarak akıllı teknoloji çözümlerini makinelerimize uygulayarak müşterilerimiz için yenilikçi, etkin bir şekilde test edilmiş ve güvenilir ekipmanlar geliştirmeye kararlıyız. Bu proje, sonraki elektrifikasyon testleri ve tasarım iyileştirme çalışmaları için bir temel oluşturacak olan kazıcı yükleyici inovasyon yolculuğumuzda önemli bir basamaktır."

Bu test sürecinin, National Grid'in iş sahalarında elektrikli ekipman kullanımını genişletmesini sağlayacağı, temiz ve esnek enerji çözümlerinin kullanımında sektöre liderlik etme taahhüdünü yeniden teyit edeceği belirtiliyor.

National Grid Başkanı Badar Khan, ABD'deki filolarına elektrikli kazıcı yükleyici ekleyen iki enerji şirketinden birisi olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Endüstrimiz için devrim niteliğinde olabilecek şirket araçlarımızın elektriklendirilmesinde önemli bir adım atmak için John Deere ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Ulaşımın karbondan arındırılması, net sıfıra giden yolculukta bir zorluk olmaya devam ediyor. Bununla birlikte daha fazla elektrikli ağır hizmet araç ve ekipmanı getirmenin bu anlamda önemli bir ilerleme kaydetmemize yardımcı olacağından umutluyuz."

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina