Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Karabük-Zonguldak demiryolu hattı açıldı
Karabük-Zonguldak demiryolu hattı açıldı

Yapı Merkezi tarafından hayata geçirilen Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi hakkında detaylar aktaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hattın Türkiye'nin AB'ye üye olmadan yaptığı ilk önemli proje olduğunu vurguladı.

Karabük-Zonguldak tren hattının yenilenerek tekrar hizmete alındığını ifade eden Yıldırım, 2012’de temeli atılan hattın ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Binali Yıldırım, söz konusu projeye AB'nin yaklaşık 550 milyon lira destek verdiğini dile getirdi.

12 bin kilometreye yakın demiryolu ağının yüzde 85’e yakınını yenilediklerini ifade eden Binali Yıldırım, Karabük'te kurulu KARDEMİR'den de 46 bin ton ray aldıklarını belirtti. Türkiye'nin taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm sürecinin başladığını ifade eden Bakan Yıldırım, demiryolu hatlarının bulunduğu ana merkezlerde 20'den fazla lojistik merkezi kurulması kararı alındığını, bunlardan 7'sinin hizmete girdiğini söyledi.

"Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili hazırlıklar bitti"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, YİD modeliyle yapılacak Kanal İstanbul projesiyle ilgili şunları anlattı: "Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklar büyük oranda bitti. Bundan sonrası artık uygulama için gerekli çalışmaları tamamlamaya kaldı. Ön proje Bakanlık tarafından hazırlanacak, asıl uygulama projesini yüklenici firma hazırlayacak, bir yandan da yapacak."

Kanal İstanbul için belirlenen 5 güzergahtan birinin kullanılacağını kaydeden Yıldırım, projede 7 köprü bulunduğunu kaydetti. Bakan Yıldırım, Filyos Projesi inşaata da yakında başlanacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve protokol üyeleri, Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi Zonguldak kesimi açılışını gerçekleştirdi. Yıldırım, daha sonra hattaki trenin hareket startını verdi.

Proje Fotoğrafları:

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina