Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Karakuş Hafriyat, Hidromek kazıcı yükleyicilerin kalite ve ekonomisine güveniyor
Karakuş Hafriyat, Hidromek kazıcı yükleyicilerin kalite ve ekonomisine güveniyor

Ankara merkezli Karakuş Hafriyat, tümü kazıcı yükleyici olmak üzere 6 adet Hidromek iş makinesi ile Ankara ve çevre bölgelerine aydınlatma, doğalgaz, fiber optik kablo döşeme işleri gibi altyapı çalışmalarında hizmet veriyor. Firmanın, Hidromek’i tercih etme sebeplerinin başında ise satın alma ve işletme maliyetlerinin uygun olması geliyor.

Karakuş Hafriyat’ın yer aldığı projeler arasında Konya yolu-Ankara Emniyet Müdürlüğü arası, Ulaştırma Bakanlığı-Eskişehir yolu Eczacıbaşı arası, Pursaklar-Esenboğa Havalimanı girişi arası aydınlatma işleri bulunuyor. Ayrıca 330 kilometrelik Bolu Sultanköy-Pursaklar arası, 430 kilometrelik Eskişehir yolu-Ümitköy arası ve 140 kilometrelik Manisa Gelenbe-Bursa Karacabey arası fiber optik kablo işleri de gerçekleştirilen projeler arasında. Tüm projelerde taşeron olarak görev alan firma, hâlihazırda Konya’da yapılan güneş enerji sistemlerinin elektrik kablo kanal kazılarını yapıyor.

90’lı yıllarda yükleyici ve kanal kazıcı ataşmanlarından bugüne gelen Hidromek tecrübesi

Firmayı ziyaretimiz sırasında görüşlerini aldığımız Genel Müdür Yaşar Karakuş, 1977 yılında Ankara’ya gelmiş. Yalnızca tek bir traktör kepçeyle çeşitli işlerde uğraştıktan sonra yolları Hidromek’in traktörler için ürettiği yükleyici ve kanal kazıcı ataşmanlarıyla kesişmiş. 1992 yılı sonunda toplam 16 adet yükleyici ve kanal kazıcı ataşmanlı traktöre sahip olan Yaşar Karakuş, o yıllardan bugüne dek Hidromek’i yakından takip etmiş.

“Hidromek’i çevremize tavsiye ediyoruz”

Hidromek’ten ilk makinelerini 1 adet HMK 102 B ve HMK 102 S kazıcı yükleyici olmak üzere 2013 yılında aldıklarını dile getiren Karakuş, “Hidromek’i tercih etmeden önce farklı markalarla çalışırken de çevremize Hidromek ile ilgili tavsiyelerde bulunuyorduk, şu anda da tavsiyede bulunuyoruz. 2013 yılında da 2 adet Hidromek marka kazıcı yükleyici satın aldık. Hidromek ile geçmişten beri aslında irtibatımızı hiç koparmamıştık.” diye konuştu.

Firmanın makine parkında 2013 model 1 adet HMK 102 S, 1 adet HMK 102 B, 2015 model 2 adet HMK 102 B Alpha A5, 2016 model 2 adet HMK 102 B Alpha A5 bulunuyor.

“Sektörde dünyaya hâkim olmak için elinden geleni yapıyorlar”

Kanal kazısı işinde bir kazıcı yükleyicide bulunması gereken en temel kriterlerin kazı sırasında serilik ve güç olduğunu vurgulayan Yaşar Karakuş, “Hidromek, sektörde dünyaya hâkim olmak için elinden geleni yaparak her geçen gün ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. Tüm makineleri, belirli bir kaliteye ve seriliğe sahip bulunuyor. Bizi hiçbir zaman işten alıkoyan bir makine olmadı. Yakıt konusunda da yaktığı yakıtın hakkını veriyor.” dedi.

“En ekonomik makine”

Hidromek’in, özellikle Alpha A5 paketinin, aynı özelliklere sahip farklı markalar arasında alım maliyeti açısından daha uygun olduğuna değinen Karakuş, şöyle devam etti: “Sektörde hem uzman operatör bulmak zorlaşıyor hem de maliyetler artıyor. Makinelerin daha verimli ve yakıtta cimri olması gerek. Eski kâr marjları olmadığı için makinenin masraf açmamasına olan hassasiyet çok fazla. Bu konuda en ekonomik makine Hidromek diyebiliriz. Ayrıca her bölgede yaygın bir servis ağı ve yedek parçası var. Bakımları yetkili servislere yaptırıyoruz. Makine hangi ilde çalışıyorsa o bölgenin servisinden hizmet alıyoruz. Hepsinden de memnunuz.

Yeni makine alımlarında da tercih edilecek

İkinci el konusunda Hidromek ürünlerini iyi fiyatla hızlı bir şekilde değerlendirebildiklerini belirten Yaşar Karakuş, parklarında birkaç adet farklı marka kazıcı yükleyici olduğunu, onları da Hidromek’e çevireceklerini söyleyerek ileriki dönemde yeni makine alımlarında Hidromek’i tercih edeceklerini sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina