Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Karamanlılar İnşaat - Hafriyat, sektörde ön plana çıkıyor
Karamanlılar İnşaat - Hafriyat, sektörde ön plana çıkıyor

İstanbul’da birçok zemin, kanal ve yıkım işlerinde başarı sağlayan Karamanlılar İnşaat & Hafriyat, yıkım ve hafriyat işlerinin hızlı ve sistemli bir şekilde yapılması için makine parkını sürekli olarak son model makinelerle yeniliyor. Karamanlılar İnşaat & Hafriyat, makine parkına son olarak Hyundai 210LC-7A ve Hyundai 210LC-9 model paletli ekskavatörleri ekledi.

Firma Genel Müdürü Çağlar Karamanlı, sektörde kendilerini ön plana çıkaran faaliyetleri ve hafriyat sektörü hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

Karamanlılar İnşaat & Hafriyat Genel Müdürü Çağlar Karamanlı ile HMF Makina İş Makinesi Satış Yönetmeni Fatih Karataş

Hangi işler uzmanlık alanınıza giriyor?

Hafriyat çok geniş bir sektördür. Örneğin bugün çok ciddi bir şantiyede çalışıp ertesi gün sokak arasında bir bina yıkabiliyorsunuz. Bununla birlikte uzmanlık alanımız derin kazılar ve yıkım diyebilirim. Yüksek bina yıkımlarında mini makinelerimizle kat eksiltme yöntemini uyguluyoruz.

Makine parkınızda hangi araçlar var?

Makine parkımızın güçlü ve yeni olmasına önem veriyoruz. Parkımızda 2 adet Hyundai R290LC-7 kırıcılı paletli ekskavatör, Hyundai R170W-7A lastik tekerlekli ekskavatör, Hyundai R80-7 ve Hyundai R55-7 mini ekskavatör bulunuyor. Son olarak 2 adet Hyundai ekskavatör daha teslim aldık. 1 adet R210LC-7A ve 1 adet R210LC-9 modelleriyle 2 hafta önce yeniledik. Makine formenimiz Serhat Bey, R210LC-9 modelinin operatör konforu açısından üst sınıf bir makine olduğunu söyledi. Yeni aldığımız makinelerin birini yıkımlarda, birini de yüklemelerde kullanacağız.

Neden Hyundai’yi tercih ediyorsunuz?

Piyasada bulunan 20 ton sınıfındaki makinelerin güç, bom, yürüyüş gibi ölçülerinde fazla bir fark bulunmuyor. Sadece firmadan aldığınız destek ve yakıt gibi konular değişiklik gösteriyor. Biz de en çok HMF’nin bize vermiş olduğu destek, ilk alım fiyatı ve yakıt konusuna önem veriyoruz. Çünkü aylık yaklaşık 200 bin lira bir yakıt giderimiz bulunuyor.

“Hyundai; rahatlık, güç, yakıt ve performans anlamında taleplerimizi karşılıyor”

Öncelikle Hyundai; rahatlık, güç, yakıt ve performans anlamında taleplerimizi karşılıyor. Servis hizmetini de HMF Makina’dan alıyoruz, o konuda da bu zamana kadar hiçbir problem yaşamadık. Ayrıca HMF Makina Marmara Bölge Müdürü Murat Erdem ile yıllardan beri bir aile dostluğumuz oluştu. Murat Bey ve Fatih Bey’in ilgisi, bizi Hyundai’den koparmadı. Biz sadece ihtiyacımızı belirliyoruz ve kataloglar önümüze geliyor. Böyle bir ilgi olduğu için şu ana kadar Hyundai’den şaşmadık.

“Hyundai’nin ikinci el makineleri de rağbet görüyor”

Hyundai’yi tercih etmemizdeki bir diğer sebep, eski model Hyundai marka makinelerimizi değerlendirirken herhangi bir problem yaşamamamızdır. Çünkü sektörde Hyundai’nin ikinci el makineleri de rağbet görüyor. Hyundai, makine alanında en yaygın marka olarak göze çarpıyor.

İş makineleri dışında kamyonlarınız var mı?

6 tane Mercedes 3229 kırkayak kamyonumuz, 2 tane de Mercedes 1840 tırımız var. Dayanıklılık, piyasadaki ismi ve ikinci el piyasasının canlı olmasından dolayı Mercedes ile çalışıyoruz.

Röportajın tamamını Forum Makina'nın Temmuz sayısında okuyabilirsiniz...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina