Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Karayollarında ucuz ve çevreci asfalt dönemi
Karayollarında ucuz ve çevreci asfalt dönemi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM), uygulandığında yıllık ortalama 157 milyon TL tasarruf edilmesi öngörülen ılık karışım asfalt teknolojisini lisanslamaya başlıyor.

TÜBİTAK MAM İş Geliştirme Yöneticisi Nuh Yılmaz, ılık karışım asfalt teknolojisinin mevcut asfalt uygulamalarına göre hem ekonomik hem de çevresel açılardan önemli ölçüde artıları olduğunu söyledi. Yılmaz, ılık karışım asfalt teknolojisinde kullanılan katkılar sayesinde karışımın hazırlama sıcaklığının 15 ila 35°C azaltılarak 115-140°C arası sıcaklıklara düşürüldüğünü ve böylelikle yaklaşık yüzde 30 civarında yakıt ve elektrik enerjisi tasarrufu sağlandığını belirtti.

Projenin tüm aşamalarında Karayolları Genel Müdürlüğü Ar-Ge Dairesi Başkanlığı ile birlikte çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Pilot tesiste üretilen katkıyı, Ankara Çevre Otoyolu Karapürçek Kavşağı kesiminde uyguladık. Periyodik aralıklarla yapılan kontrol testlerinden son derece başarılı bir performans elde ettik.” dedi. Ilık karışım asfaltın, yüksek sıcaklık nedeniyle kısa sürede yıpranan üretim ekipmanlarının daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılmasına imkân vererek yıpranma maliyetlerini azalttığı ve asfalt tesislerinin faydalı ömrünü uzattığı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina