Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Kasım ayında iş makinesi satışlarında sınırlı artış
Kasım ayında iş makinesi satışlarında sınırlı artış

Kasım ayında iş makinesi satışlarında sınırlı artış

Finansman kuruluşlarının sunduğu kredi faiz oranlarındaki iyileşmeye rağmen Türkiye’deki iş makinesi satışları, son on yıl ortalamasının (yaklaşık 700 adet) oldukça altında kalmaya devam ediyor. Madencilik ve sanayi kuruluşlarına yönelik satışlarında kısmi bir artış yaşanmakla birlikte sektörünün lokomotifi olan inşaat ve altyapı faaliyetlerindeki durgunluk devam ediyor.

Kasım ayı içerisinde Türkiye’de 308 adet yeni iş makinesi ile 556 adet forklift ve depo ekipmanı satışı gerçekleşti. İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, kasım ayında Türkiye’de satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla %6,6 artarak 308 adet olarak gerçekleşti. Yılın ilk on bir ayı genelindeki satışların toplamı ise geçen yıla kıyasla %60,9 azalarak 2.445 adet oldu.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini rakamlarına göre kasım ayında Türkiye’de satılan yeni forklift ve depo ekipmanı sayısı geçen yıla kıyasla %0,7 artarak 556 adet oldu. İlk on bir ay genelindeki satışların toplamı ise geçen yıla kıyasla %38’lik azalışla 5.223 adet olarak gerçekleşti.


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina