Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Kaya kamyonları için referans lastiği Michelin XDR2
Kaya kamyonları için referans lastiği Michelin XDR2

Kaya kamyonları için geliştirilen yeni Michelin XDR2 lastikleri; uzun ömürlülüğü, kesik ve darbelere karşı dayanıklılığı ve çevreye duyarlılığıyla ön plana çıkıyor. Sırt hacmi yüzde 4 ile yüzde 20 oranında artırılan lastikler, yenilikçi soğutma özellikli kauçuk ve soğutma delikleri sayesinde optimize edilmiş yeni sırt deseniyle lastik ömrünün ilk yüzde 50’lik diliminde yüzde 10 daha hızlı soğuyor.

Daha uzun ömürlü karkas ve topuk yapısına sahip yeni Michelin XDR2 lastiklerinde geliştirilmiş karkas geometrisi sayesinde lastik ısınmasını azaltan C2 teknolojisi bulunuyor. Topuk bölgesinin optimum pişirilmesine olanak sağlayan özel üretim süreci, yanağın mekanik hareketliliğinin geliştirilmesinde önemli rol oynuyor. Yanal kuvvetleri daha rahat dağıtabilen düzgün yanak profilinin, yanak kesilmelerinin neden olduğu kauçuk açılmalarında azalmaya olanak sağladığı belirtiliyor.

Lastiklerde sırt bandıyla karkas koruma katları arasında bulunan sırt altı katman yüzde 10’a kadar kalınlaştırılmış. Paslanmayı izole eden kablolar, iç içe geçmiş kauçuk ve çelik yapısı sayesinde paslı ya da bozuk bölgelerin yayılmasını engelliyor.

Aromatik yağ kullanılmayan XDR2 lastiklerinde Michelin karkası sayesinde tamir edilebilirlik ve kaplanabilirlik oranı yükseltilmiş. Michelin’in çevreye olan etkisinin ise 2005 yılından beri yüzde 22 oranında azaltıldığı ifade ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina