Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Kentsel Dönüşüm’de rakamlar açıklandı
Kentsel Dönüşüm’de rakamlar açıklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, katıldığı bir televizyon programında Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2013 verileri hakkında bilgi verdi.

6306 Sayılı Kanun kapsamında Bakanlar Kurulu’nca ilan edilen riskli alan sayısının 106, bağımsız birimin 69.288 olduğunu belirten Bakan İdris Güllüce; “İlan edilen alanlardaki riskli bağımsız birim sayısı 377.167, tasfiye edilen bağımsız birim sayısı 250.746, dönüşüm uygulaması yapılan toplam alan büyüklüğü (Ha) 6.931,20, barınma yardımı yapılan (kira, geçici konut, işyeri) hak sahibi sayısı 14.396, dönüşüm uygulamasına tabi tutulan toplam nüfus 1.492.826, konut ve işyeri olarak yenilenen birim sayısı 3.348, sağlanan kira yardımı desteği 64.242.101 ve sağlanan kredi 95.162.112, TL’dir” dedi.

Dönüşümü belediyeler yapacak

Kentsel Dönüşüm’ün devam ettiğini ve projede halkla birlikte çalışmayı amaçladıklarını anlatan Bakan Güllüce, dönüşümü, hazırlığını tamamlayan belediyelerin gerçekleştireceğini ifade etti. “Kentsel Dönüşüm, Türkiye’yi yenilemek demektir” ifadelerini kullananan Güllüce; "Daha çok belediye odaklı çalışmayı düşünüyorum. Zaten yerel yönetimin güçlenmesinden yanayız. Belediye başkanlarımız, gerektiği yerde dönüşüm için vatandaşla anlaşır ve başvuruda bulunur. Biz de elimizden gelen yasal şartları yerine getiririz” diye konuştu. Kentsel Dönüşüm’ün önemine değinen Güllüce, şunları dile getirdi: “Hiçbir hazırlığı olmadan, altyapı çalışması gerçekleştirmeden, kalemi eline alıp da; 'Şurada kentsel dönüşüm yapalım!' demek doğru değil. Çok ciddi çalışmaya ihtiyaç var."

Bakan İdris Güllüce, Türkiye genelinde, binaların deprem riski taşıması ve aynı zamanda da mühendislik hizmeti görmemesinden dolayı çalışma başlatıldığını da kaydetti. Türkiye ekonomisinin gelişmesinden dolayı eski tip şehirler yerine yaşanabilir, bahçeleri, bisiklet yolları, oyun ve spor alanları olan kentler kurulması gerektiğini anlatan Güllüce, TOKİ’nin 600 binin üzerinde konut yaptığını ve halka uygun krediler verdiklerini dile getirdi.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina