Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - KKDF sıfırlandı, sektör karardan memnun
KKDF sıfırlandı, sektör karardan memnun

Başbakanlık ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun önerisi ile Bakanlar Kurulu, bazı ürünlerin vadeli ithalatındaki Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesinti oranını sıfır olarak belirledi. Karar, 10 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “KKDF’nin yüzde 6’dan, sıfıra indirilmesi yani kaldırılması ile Türk sanayicisinin girdi maliyetleri azaldı, finansman ve mali yapısına yönelik ciddi bir kayıp ortadan kalktı, yeni yatırımlara yönelecek finansman yapısının önü açılmış oldu” dedi.

Alınan kararla Türk sanayicisine destek sağlandığını kaydeden Başkan Öztoygar, “Türkiye’nin ve ekonomimizin dünyada oluşturduğu gücü ve etkisini özellikle sanayicilerimiz, yatırım ve ara mallarında peşin fiyatına herhangi bir başka finansmana gerek duymadan uzun vadelerde mal alımı gerçekleştirebilecekler. Ek finansman ya da kredi alma ihtiyacı ortadan kalkmış oldu. İş ve inşaat makinaları sektörünün büyüklüğü 6,5 milyar dolar civarında olduğu göz önünde olduğunda KKDF’nin sıfıra inmesiyle bizim sektörümüze ne kadar büyük bir katkı sağlandığı önümüzdeki süreçte daha net rakamlarla ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı H.Tamer Öztoygar

Öztoygar, İMDER tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Makina Sektör Strateji Belgesi çalışmalarında gündem konusu yapılan KKDF’nin sıfırlanması için attıkları adımların başarıyla sonuçlanmasından da ayrıca mutlu olduklarını söyledi. Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, vadeli ithalatında KKDF kesinti oranı sıfır olarak belirlenen ürünler arasında elektrikli cihazlar, demiryolu ve benzer hatlara ait taşıtlar, kurtarıcı, vinç, itfaiye gibi özel amaçlı taşıtlar, traktör ve kamyonet şasi ve parçaları da bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina