Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Knauf Gips KG, araç filosunu Allison donanımlı Mercedes Zetros ile değiştiriyor
Knauf Gips KG, araç filosunu Allison donanımlı Mercedes Zetros ile değiştiriyor

İnşaat malzemeleri üreticisi Knauf Gips KG, 3 adet iki akslı Zetros 1822 4x4 çekiciyi Allison 3000 Serisi™ tam otomatik şanzımanlar ile donanımlı Mercedes Zetros ile güçlendirdi.

Almanya'daki Hüttenheim madenindeki ham alçıtaşların taşınmasında kullanılan 3 araç, yüzde 22 oranında daha düşük yakıt tüketimi ve yüksek verimlilik sağlaması nedeniyle Allison donanımlı araçlarla değiştirildi.

Knauf Atölye ve Filo Müdürü Norbert Feilner konuyla ilgili olarak, “Zetros, eski çekicilere kıyasla geleceğe yönelik üç büyük adımı teşkil ediyor. Allison şanzımanlar ise daima en ideal vites değiştirme noktalarını seçiyor.” dedi. Çekicilerin tonlarca ağırlıktaki yükleri sürekli dur-kalk şeklinde çekmesi gerektiğine dikkat çeken Feilner, “Sık sık debriyaj değişmesi gerekirken Allison tam otomatik şanzımanlar ile bu durum ortadan kalkıyor. Allison şanzımanlar, manuel ya da otomatikleştirilmiş manüel şanzımanlara kıyasla daha üstün bir dayanıklılık ve daha az bakım gereklilikleri sunarken sürücüleri günde 500’ü aşkın manuel vites değiştirme işleminde harcanan efordan kurtararak daha rahat bir çalışma ortamı sunuyor.”  diye konuştu.

Yapılan açıklamada, tork konventörünün motor ile şanzıman arasında doğrudan bağlantı kurarak aracın çalıştırıldığı sırada üstün bir ivmelenme ve yüksek hız değerlerine ulaşıldığında ise doğrudan mekanik çekiş sağladığı bilgisi verildi. Konvertörün titreşimleri azaltma etkisinin, güç aktarma organlarını yıpranma ve aşınmaya karşı koruduğu, Allison’ın 5. nesil elektronik kontrollerinin de hatalı ve verimliliği düşüren vites değişikliklerinin engellenmesi amacıyla optimal vites değiştirme noktaları sunduğuna değinildi.

Ekonomik ve konforlu bir araç modeli arayışına giren Krauf şirketinin, iyi bir süspansiyon, alçak ek yük mesafeleri nedeniyle maksimum 2.90 metre uzunluk ölçüsü ve zorlu sürüş koşullarına yönelik tam otomatik şanzıman özelliklerine önem verdiğine, tüm bu koşulları sağlayan Allison donanımlı Zetros çekicilerin, Hüttenheim madeninde dokuz yıl boyunca faaliyet göstermesi beklendiğine dikkat çekildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina