Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Kobelco dünyanın ilk lityum iyon akülü hibrit ekskavatörünü geliştirdi
Kobelco dünyanın ilk lityum iyon akülü hibrit ekskavatörünü geliştirdi

İlk hidrid ekskavatörünün prototipini 2006 yılında Paris’te sergileyen Kobelco’nun bu alandaki tecrübesinin son ürünü olan dünyanın ilk lityum-iyon akülü hibrit paletli ekskavatörü SK210HLC-10 Avrupa’da pazara sunuldu. Yakıt verimliliği ve üretkenlik anlamında oldukça iddialı olan 20 ton sınıfındaki yeni makine, aynı zamanda Stage IV egzoz emisyon standartlarını karşılayarak çevreci özelliğiyle de dikkat çekiyor.

SK210HLC-10’un kalbinde iki temel güç ünitesi bulunuyor. Standart SK210LC-10 modellerinde de bulunan, Stage IV egzoz emisyon standartlarındaki turbo şarjlı Hino dizel motor makinenin ana güç kaynağı olarak bu makine de sunuluyor.

İkinci olarak, bu büyüklükteki bir araçta ilk kez uygulanan lityum-iyon akü kullanımı ile elektriğin daha etkin depolanması, dolayısıyla Kobelco’nun yeni geliştirdiği 25 kW’lık güç destek jeneratör motoru için her an yeterli enerji sağlanması mümkün kılınmış. 25 kW’lık jeneratör motoru, 5 ton sınıfı bir ekskavatör motoruna benzer kapasitede güç sağlıyor.

Dizel motor normal veya düşük yükteyken jeneratör motor sadece lityum-iyon aküyü şarj ediyor. Akünün şarj seviyesi kabindeki ekran üzerinden izlenebiliyor.

Tamamen elektrikli kule dönüş sistemi

Depolanan enerji, tamamen elektrikli olan kule dönüşü güçlendirerek akıcı ve sorunsuz bir dönüş operasyonu sağlıyor. Kule dönüşün elektrikli ve hidrolik sistemden bağımsız olması, motora binen yükü azaltarak daha yüksek yakıt verimliliği sunuyor. Ayrıca, rejenerasyon özelliğine de sahip olan sistem, kule dönüşün yavaşlanması esnasında ortaya çıkan atıl enerjinin aküde depolanarak geri kazanımını sağlıyor. Jeneratör motorun desteği ile motor ve hidrolik pompa fonksiyonlarındaki ani enerji ihtiyaçları aküden karşılanarak daha yüksek yakıt verimliliğine katkı sağlanıyor.

Yüzde 12,3 daha az yakıt tüketimi, yüzde 14,2 daha fazla iş

Hino motor, makineyle yapılan birçok standart iş için yeterli olacak, belirli bir hızda çalışacak şekilde ayarlanmış. Standart bir SK210LC-10’da dakikada 2.000 olan motor devri, SK210HLC-10’da daha fazla yakıt tasarrufu için 120 devir düşürülerek 1.880’e çekilmiş.

Yapılan testlere göre, standart bir SK210LC-10’a kıyasla “H” modunda aynı gücün sağlandığı, buna karşın yakıt tüketiminin yüzde 12,3 daha az, litre başına üretimin ise yüzde 14,2 daha fazla olduğu belirtiliyor.

Kobelco, isteğe bağlı olarak makinedeki hibrit komponentler için 5 yıl veya 10.000 saat uzatılmış garanti seçeneği de sunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina