Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Kobelco ekskavatörlerle daha fazla güç ve yakıt tasarrufu
Kobelco ekskavatörlerle daha fazla güç ve yakıt tasarrufu

FORUM MAKİNA dergisi, "Türkiye'nin 20-40 sınıfı paletli ekskavatörleri" araştırma dosyasının KOBELCO markasına ilişkin bölümüdür.

Ekskavatör üretiminde uzmanlaşarak bu alandaki teknolojik gelişime liderlik eden markalar arasında yer alan Kobelco; güçlü, dayanıklı, yakıt verimliliği yüksek ve bir o kadar da çevre dostu makineler geliştirmeye odaklanıyor.

Kobelco ekskavatörlere güç veren yüksek basınçlı common-rail yakıt enjeksiyonlu motorlarda, oksijen konsantrasyonunu korumak için hava emiş sıcaklığını düşüren, soğutmalı EGR (Egzoz Gazı Devridaim) bulunuyor. Çoklu enjeksiyon sistemi, yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için kendini ayarlayarak orta/düşük devirlerde yüksek tork sağlıyor. Böylece yüksek yakıt verimi sağlayan motordan atmosfere salınan PM (partikül madde) ve NOx gazları ciddi oranda azaltılmış oluyor.

Akıllı kontrol sistemiyle verim kaybı önleniyor

Yeni nesil motor kontrolü, motorun mümkün olan en düşük verim kaybı ile çalışmasını sağlamak için hidrolik yük artışında oluşan ani değişikliklere tepki veren, yeni ITCS sürümü tarafından yönetiliyor. ITCS (Intelligent Total Control System - Akıllı Kontrol Sistemi) makine fonksiyonlarının kapsamlı şekilde kontrol edilmesini sağlayan gelişmiş bir sistem olarak tanımlanıyor.

Kontrol valfi spullarından bağlantı noktalarına kadar hidrolik hatların tüm bileşenleri üzerinde basınç kaybını önleyecek düzenlemeler yapılmış. Yüksek verimli pompa ile kullanılan bu sistemin enerji kaybını minimuma indirdiği belirtiliyor.

Kesintisiz, hassas kombine hareketler

Kobelco ekskavatörler, kullanımı daha da iyileştirerek tesviye gibi hassas ve kombine hareketleri kolay ve yumuşak şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan birtakım sistemlere sahip bulunuyor. Elektronik aktif kontrol sistemi, kol rejenerasyon sistemi, bom indirme sistemi, değişken dönüş öncelik sistemi ve dönüş sarsıntı önleyici sistem bunlar arasında sayılıyor.

Kumanda kolları bırakıldığında motor otomatik olarak rölanti devrine düşüyor. Makine tekrar kullanılmaya başlandığında motor devri ayarlandığı değere geri dönüyor. Bununla birlikte standart olarak sunulan otomatik stop sistemi, makine 1 dakikadan fazla rölantide çalışırsa motoru otomatik olarak durduruyor. Bu özellikler hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de egzoz gazı salınımını azaltıyor.

ECO modu ile daha yüksek yakıt tasarrufu

Yeni Kobelco ekskavatörlerdeki ECO modu, daha yüksek seviyede yakıt tasarrufu elde etmek için motor ve diğer bileşenlerin çalışma verimliliğini en üst seviyeye çıkarıyor. Yapılan işe ve çalışma koşullarına en uygun olan çalışma modunu seçmek için bir tuşa basmak yeterli oluyor.

Sunulan çalışma modları:

H modu: Zorlu işlerde yüksek üretkenlik için azami güç

S modu: Çeşitli şehir içi mühendislik projeleri için üretkenlik ile yakıt tasarrufu arasındaki ideal denge

ECO modu: Genel amaçlı kullanım ve hassasiyet gerektiren işlerde minimum yakıt tüketimi

Arm Interflow Sistemi sayesinde operatör bomu indirirken, sistem arm’a yağ göndermek için bom ağırlığının gücünü kullanıyor. Bu, sisteme dışardan güç uygulanması ihtiyacını önemli oranda azaltıyor. Sistemdeki hidrolik hatlar ve bağlantılar, daha yüksek enerji verimliliği için hidrolik basınç direncini azaltacak şekilde geliştirilmiş.

Dayanıklılık ve bakım kolaylığı

Kobelco ekskavatörlerin üst şasisindeki kapak sayısı azaltılarak mukavemet kayıpları önlenmiş. Ayrıca, şasi yan duvarları ciddi oranda güçlendirilmiş.

Makinenin tüm bağlantı noktalarında dövme ve döküm parçalar kullanılıyor. Bom ve arm’ın yüke maruz kalan hassas bölümleri de özel şekilde takviyeli olarak sunuluyor.

Makineler, her türlü bakım ve kontrolleri yer seviyesinden kolayca yapılabilecek şekilde tasarlanmış.

Operatörleri yormayan kumandalar

Kobelco ekskavatörlerin geniş iç hacme sahip kabini, uzun diz mesafesi, kolay giriş-çıkış için geniş şekilde açılan kapısı ile rahat bir çalışma alanı sağlıyor. Ön cephede geniş ve açık bir görüş sağlamasının yanı sıra, her yönde daha iyi görüş açısı sağlamak amacıyla yan camlar ve arka cam da yükseltilmiş.

ROPS ve FOPS güvenlik standartlarındaki kabin, makinenin devrilme ve üzerine madde düşme ihtimaline karşı operatör için daha emniyetli bir alan sağlıyor.

Yumuşak kumanda kollarını hareket ettirmek daha az güç gerektirdiği için operatörler daha az yoruluyor ve böylece daha uzun süre çalışabiliyor. Azaltılmış olan kabin içi gürültü seviyesi diğer bir konfor ayrıntısı olarak sayılabilir.

 

KOBELCO SK210LC SK260LC SK300LC SK350LC SK380LC HD
Çalışma ağırlığı - t 22,2-23 26,6-27 31-33 35,5-36,6 36-38
Motor / Net güç - hp HINO / 158 HINO / 183 HINO / 248 HINO / 280 HINO / 280
Bom uzunluğu - m 5,65 6,02 6,2 6,5 6,5
Arm uzunluğu - m 2,94 2,98 3,1 3,3 2,6
Kova kapasitesi - m3 1,1 1,4 1,6-1,8 1,9-2,3 2,1-2,3

Daha detaylı bilgi için; www.kobelco-turkiye.com internet adresi ziyaret edilebilir.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina