Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Kobelco’nun performansı kâğıt üzerinde değil sahada ölçüldü
Kobelco’nun performansı kâğıt üzerinde değil sahada ölçüldü

Hasel, Türkiye’de pazara sunduğu Kobelco ekskavatörlerin başta performans ve yakıt tasarrufu olmak üzere sağladığı avantajları müşterilerine birebir göstermek amacıyla düzenlediği demo etkinliklerine SK 210 ve SK 350 modellerinden sonra SK 380’leriyle devam ediyor.

İş makinesi satıcı ve tedarikçilerinin düzenlediği demo aktiviteleri, makinelerin doğru tanıtılmasında büyük fayda sağlıyor. Demo esnasında müşterinin makinedeki çeşitli ayrıntıları fark etmesi ve kabinde hissettiği konfor, karar verme aşamasında satış ekiplerinin sözel olarak ifade ettiği özelliklerden çok daha etkili olabiliyor. Ayrıca demo sayesinde müşteriler, ödeme yapmaksızın makineyi sahalarında belirli bir süre kullanarak performansı hakkında net bilgiye kavuşuyorlar.

Kobelco ekskavatörlerinin Türkiye distribütörü olan Hasel, müşteri talebi doğrultusunda gerçekleştirdiği demo aktiviteleri ile Kobelco’nun daha yakından tanımasını sağlıyor. Bu kapsamda şirket, 38 tonluk Kobelco SK380HD LC paletli ekskavatörü ile Akçansa Beton’un Kayapa beldesindeki üretim tesisinde, Teknik Güç İnegöl tesisinde ve Has Özçelik Söğüt maden ocağında demo çalışmaları yaptı.

Hasel Kilit Müşteriler Satış Müdürü Muzaffer Akboğa çalışmalar hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“İş makinelerinde önemli olan sadece anlatmak değil, aynı zamanda makineyi hissetmektir. Üretimi besleyerek adeta bir fabrika görevini üstlenen makinelerimizin sunduğu yüksek performansı müşterilerimize hissettirebilmek ve bir sinerji yaratmak bizim için çok önemli. Yakıt tasarrufu, dayanıklılık ve parça bulunurluğu gibi kıstaslardan geçer not almanın ancak kanıtlayabildiğimiz kadarı ile mümkün olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla gerçekleri söz ile anlatmaktansa eylemler ile göstermenin daha etkili olduğunu savunuyoruz.

“Demolar ile hem müşterimize gerçek bilgiyi sunuyor hem de makinelerimizi farklı saha ve kullanım koşullarında test etme şansı buluyoruz.”

Satıcı değil danışman

Müşterilerimize ‘Kobelco az yakar ve performans olarak çok güçlüdür’ derken altını boş bırakmıyor, veri ve ölçümlemeler ile söylediklerimizi destekliyoruz. Düzenlediğimiz demolar ile hem müşterimize gerçek bilgiyi sunuyor hem de makinelerimizi farklı saha ve kullanım koşullarında test etme şansı buluyoruz.

Hasel olarak demo aktivitelerinin bize kazandırdığı bir başka avantaj ise müşterilerimize satıcı değil, danışman sıfatı ile yaklaşabilmemizi sağlamasıdır. Bilindiği üzere bir iş makinesi saha koşullarına ve operatör kullanımına göre farklı değerler gösterebiliyor. Bu nedenle asıl işimiz makine satmak değil, sahaya/işe en uygun makineyi seçmektir. Yapacağı yatırımı önceden planlayan ve işine uygun makine seçmek isteyen müşterilerimize Kobelco’nun gücünü hissettirme fırsatı buluyoruz.”

Başarı ayrıntılarda

Açıklamalarında Kobelco’nun performansına da değinen Akboğa, “Kobelco, sahip olduğu yenilikçi sistemi sayesinde kullanıcılara serilik ve güç sunarken gereksiz yakıt sarfiyatını da engelliyor. Örneğin, kullanılan iki ana pompada güç dengesi sağlanmış ve motora tam yükleme yapılmasının önüne geçilmiştir. Hidrolik sistemin içerisindeki bütün dirençler kaldırılmış ve kullanılan yağın bom, arm ve kovaya iletilmesinin önü açılmıştır. Bir başka önemli nokta ise Kobelco ekskavatörlerde tercih edilen Hino marka motordur. Özel bir sisteme sahip olan bu motor hem uzun ömürlü hem de otomatik start/stop özelliğine sahip. Tüm bu iyileştirmeler, ekskavatöre hız kazandırırken yakıtlarda azalma yaşanmasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Serilik, üretkenlik ve yüzde 33’e varan yakıt tasarrufu

Kobelco ekskavatörleri kullanan müşterilerin sahalarından elde edilen performans verilerini değerlendiren Muzaffer Akboğa, “Ekskavatörlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz demolarda yüzde 33’e varan oranda yakıt tasarrufu sağladığımızı ispatlamış bulunuyoruz. Bu değerler, zaman ve maliyetler ile yarışan işletmelerimiz için çok değerli. Bir Kobelco ekskavatör ile yılda yaklaşık 36 bin litre yakıt tasarrufu sağlanabildiğini gördük. Aynı zamanda Kobelco, seriliği ve üretkenliği ile de demo müşterilerimizin takdirini topladı. Örneğin, demo gösterimimize ev sahipliği yapan bir tesiste 38 tonluk SK380HD LC modelimize muadil olan ve 2,4 metreküp kova hacmi sunan bir ekskavatör bulunuyordu. SK380HD ekskavatörde 2,1 metreküplük kova bulunmasına rağmen üretimde hiçbir kayıp yaşanmadı. Pas farkına rağmen aynı sürede yükleme yapabilmesi, makinenin ne denli seri ve güçlü olduğunu müşterimize gösterdi.

Kobelco’nun sunduğu yüksek performans değerleri, demo makinelerimizi kullanan operatörler tarafından da oldukça beğenildi. Tonaj olarak daha büyük makineler ile aynı üretimi sağlaması, seri ve güçlü yapısı operatörlerimize daha rahat çalışma imkânı sunarken konforu ile tam not aldı. Müşterilerimiz geri bildirimlerinde Kobelco’nun toplam faydasının yüksek olduğunu ve demo aktiviteleri sayesinde yatırım seçeneklerinin arasında ilk sıraya yerleştirdiklerini belirttiler.” bilgisini paylaştı.

Hasel’de İş Makinalarından Sorumlu Bursa Bölge Satış Müdürü Bülent Özgezer

“Hasel, 7 Bölge Müdürlüğü ve 7 Şube Müdürlüğü ile Türkiye’de en çok şubesi olan iş makinesi şirketlerindendir. Müdürlüklerimizin yanı sıra devreye aldığımız yetkili servislerimiz ile eksiksiz hizmet sunmayı ana hedefimiz haline getirdik. Destek bekleyen makinelere anında ulaşmamız ve müşterilerimize yardımcı olmamız maksimum seviyeye yükseldi. Demolar sayesinde de makinemizin gücünü ilk elden gösterme şansı buluyoruz. Bu gücü, müşteri memnuniyetini zirveye ulaştıran kaliteli servis hizmetleriyle destekliyoruz.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina