Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - KOMATSU, ALMAN GHH FİRMASINI SATIN ALIYOR
KOMATSU, ALMAN GHH FİRMASINI SATIN ALIYOR

KOMATSU, ALMAN GHH FİRMASINI SATIN ALIYOR

Komatsu, Almanya merkezli yeraltı madenciliği, tünel açma ve özel inşaat mühendisliği ekipmanları üreticisi GHH Group'u (GHH) satın almak üzere görüşmeler yapıyor.

1960’ı yıllarda kurulan ve halihazırda Schmidt Kranz Group'un bir parçası olan GHH, tünel açma ve boşaltma faaliyetleri için yer altı yükleyicileri (LHD'ler) ve belden kırmalı damperli kamyonlardan oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor. Bu satın alma ile Komatsu, GHH'nin fabrikalarını bünyesine ekleyecek ve önemli pazarlardaki tesisleri yeniden inşa edecek.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Komatsu Mining Corp. Başkanı ve CEO'su Peter Salditt, bu satın almanın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, “Bu bize gerek mevcut yer altı ürün hattımızı genişletmek gerekse Komatsu'nun mevcut ekibiyle sinerji yaratarak yeni ürünlerin geliştirilmesi açısından avantaj sağlayacaktır. Ayrıca GHH'nin fabrikalarını bünyemize ekleyerek ve Avrupa, Güney Afrika, Hindistan ve Şili gibi madencilik alanında önemli pazarlardaki tesisleri yeniden inşa ederek, müşterilerimiz için üretim ve hizmet kabiliyetlerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Finansal boyutları açıklanmayan satın alma anlaşmasının 2023'ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina