Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Komatsu’nun satışlarına Asya-Pasifik gölgesi
Komatsu’nun satışlarına Asya-Pasifik gölgesi

Komatsu’nun satışlarına Asya-Pasifik gölgesi

İş makineleri sektörünün lider üreticilerinden Komatsu, 1 Nisan – 30 Eylül 2019 dönemini kapsayan son 6 aya ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Firmanın bu dönemdeki cirosu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %7,9 azalarak 1,2 milyar Yen’e (yaklaşık 11,1 milyar ABD doları) geriledi.

Geleneksel pazarlardaki dengeli büyümeye rağmen başta Asya-Pasifik olmak üzere hemen tüm hedef pazarlarda ve madencilik faaliyetlerinde yaşanan daralmanın gelir kaybında etkili olduğu açıklandı.

Komatsu’nun bu dönemde gelirlerini arttırdığı pazarlar arasında %0,8 artışla Kuzey Amerika (291 milyon Yen), %7,7 artışla Avrupa ve CIS (179 milyon Yen) ve %8,2 artışla Japonya (149 milyon Yen) ön plana çıktı.

Firmanın gelirlerinde en büyük kaybın yaşandığı Asya-Pasifik bölgesinde %24 (219 milyon Yen), Latin Amerika’da %3,5 (149 milyon Yen), Orta Doğu-Afrika’da %22,1 (62 milyon Yen) ve Çin’de %24,6 (61 milyon yen) azalma yaşandı.

Stratejik pazarlardaki daralmanın ve ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının sürmesi beklentisiyle firmanın yıl geneli ciro beklentisi %5,5 azalışla 2,47 milyar Yen (yaklaşık 22,7 milyar dolar) olarak revize edildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina