Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Korgan’ın zorlu coğrafyasında artık HİDROMEK greyder hizmet veriyor
Korgan’ın zorlu coğrafyasında artık HİDROMEK greyder hizmet veriyor

Ordu’nun Korgan ilçesi, zaman içinde beldelerin birleşmesi ve köylerin mahalleleşme evresiyle birlikte gelişimini günümüze kadar sürdürdü. Bu süreçte yapılan çalışmalar ve yatırımlar, ilçenin sosyal ve ekonomik hayatının şekillenmesinde de önemli roller oynadı.

İlçeye yapılan yatırımlar arasında önemli bir yer teşkil eden iş makineleri alımları da bölgenin zorlu coğrafi ve iklimsel koşullarına uygun olarak yapılıyor. Makinelerin dayanıklı olması ve hızlı bir servis ağına sahip olması gereklilikleri de her zaman vurgulanıyor. İlçenin çehresini oluşturmada düzenleyici bir nefer olarak çalışan HİDROMEK greyder ise bölgenin zorlu koşullarında multi fonksiyonel bir makine vasfını taşıyor.

Geçiş bölgesi

29 mahallesi bulunan ve birbirine en uzak iki mahalle arasının 30 km olduğu ifade edilen Korgan, İç Anadolu’dan Karadeniz’e uzanan dağlık, dağınık ve engebeli geçiş coğrafyasının bir örneği. Bu yüzden yol ve su; ilgi ve dikkat isteyen iki önemli konu. Korgan Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Cin de bu konuya dikkat çekiyor ve “Bölgemiz iklim geçişi bölgesi. Biz ne Karadeniz ne de İç Anadolu’yuz ve geçiş bölgesi olmamızın dezavantajları var. Bununla birlikte toplamda 800 km’lik bir yol ağına sahibiz. Yollarımızın 536 km’si ilçe belediyesi, 228 km’si büyükşehir belediyesi ve 36 km’si de Karayolları Genel Müdürlüğü kapsamında” diyor.

Korgan’ın beton yolları

30 bin nüfuslu Korgan, Ordu’nun altıncı büyük ilçesi durumunda. Belediye bünyesinde ise 120 personel çalışıyor ve belirli zamanlarda İşkur’dan personel alımı da gerçekleşiyor. Özellikle son yıllarda nüfusun ve yoğunluğun da artmasıyla birlikte hastaneler, endüstri meslek liseleri, beton santralleri, kapanan beldelere kültür merkezleri ve altyapı çalışmaları gibi pek çok yatırım yapılıyor. Bu yatırımlarla birlikte ilçe yollarının da coğrafyaya uygun, dayanıklı bir şekilde yapılması ve iyi bir makine parkı oluşturulması gerekiyor. Hem Korgan Belediyesi hem de Ordu Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Yardımcısı Selahattin Cin, 3 buçuk yıl içinde toplam 70 km’ye yakın beton yol yaptıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Bizim arazi yapımıza en uygun olan beton yoldur. Çok yağış alan bir bölgeyiz ve bu yüzden çalışmalarımızı 7 ile 8. aylarda açık havada yapıyoruz. Fakat beton yol uygulamamızı Mart’ta başlatıp Kasım’ın sonuna kadar yapabiliyoruz. Sathi kaplama 1-2 yıl gider ve devamlı üzerine yenileme yapılması gerekir. Beton yol uygulaması ise 25-50 yıl arası daha uzun ömürlü oluyor. Biz de bununla ilgili altyapımızı hazırladık ve beton santralimizi kurduk. Belediyemizin Fen İşlerine bağlı konkasör şantiyesinde günlük 40-80 metreküp arasında beton üretiyoruz. Ayrıca taş ocağımız da mevcut. Planımız ise her yıl 10-15 km aralığında beton yol uygulaması yapmaktır. İlçedeki su, kanalizasyon, yağmur suyu ve isale hattı çalışmaları ise Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ tarafından yürütülüyor. En uzak mahallemize kadar isale hattı borusu döşendi ve arıtma tesisimiz de geliyor. Bir tek suyun aktarılması kaldı.”

“Bizi HİDROMEK almaya teşvik eden hızlı servisi oldu”

İki öncelik: Dayanıklılık ve hız

Korgan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Muhammet Gözcü ise makine parklarından bahsederek bünyelerinde kırma eleme tesisi, 1’i HİDROMEK olmak üzere 3 greyder, 5 HİDROMEK ekskavatör, 1 toprak silindiri, 3 HİDROMEK kazıcı yükleyici, 9 inşaat kamyonu ve 2 adet transmikser bulunduğunu belirtti. Makine kullanımı açısından en önemli unsurların dayanıklılık ve hızlı servis ağı olduğunu belirten Gözcü, son olarak bünyelerine yeni HİDROMEK greyder alımı gerçekleştirdiklerini belirtip şu bilgileri aktardı:

“Bizde servis ve mekanik anlamda çok arıza yapmayan makine önceliklidir. Çünkü zaman bizim için önemli ve servisin hızla gelip araca müdahale etmesi gerekiyor. Bizi de bu noktada HİDROMEK almaya teşvik eden hızlı servisi oldu. Bununla birlikte yerli sermaye konusunda hassasiyetimiz var ve HİDROMEK bir Türk firması. Başbakanlık tarafından yerli firmaların desteklenmesine yönelik bir genelge yayımlanmıştı. Şu an araç parkımıza da HİDROMEK hâkim.

HİDROMEK greyderimizin performansını en güzel ölçeceğimiz zaman kış aylarında karla mücadele esnasında olacak. Ürünün o zamanki performansı bizim açımızdan önemli. Makine ilk bize geldiğinde greyder ile ilgili sorunumuz çözüldü diye düşündük. Çünkü 20-40 yaşları arasındaki eski greyderlerimiz bize metal yorgunluğu açısından da sorun çıkartıyordu.

Özverili satış sonrası ekibi

HİDROMEK, greyderini ilk pazara sunduğunda karayollarından sonra biz ilk alım yapan belediyeler arasındayız. Bu yüzden bizim söyleyeceklerimiz diğer belediyeler açısından da çok önemli. Ordu’da 20 belediye var ve bu 20 belediyenin HİDROMEK greyderle ilgili muhatabı biziz. Görüşlerimiz beraberinde talepleri de getirecektir. Arıza oranı, performansı, işgücü ve servis kalitesi çok önemli. Servisin müşteri memnuniyetine yönelik yaklaşımı, bizim HİDROMEK algımızı ve hissimizi de belirtiyor. Dolayısıyla servisten alacağımız bütün o pozitif yaklaşımlar, HİDROMEK ile olan bağımızı devam ettirecektir. Bölgemizdeki yetkili serviste çalışanlar, belli bir süreden sonra servis-belediye ilişkisinden ziyade artık birlikte çalışan insanlar haline geliyorlar. Kısa zaman içerisinde yetişmesi gereken bir problem karşısında özveri gösteriyorlar ve gerçek bir çözüm ortağı oluyorlar. Biz de HİDROMEK’İn satış ve satış sonrası hizmet desteğinden memnunuz. Herhangi bir konuda operatörlerimiz kendilerinden rahatça bilgi ve destek alabiliyorlar.

“HİDROMEK’in operatör kursları çok verimli oldu”

29 adet mahallemiz var ve HİDROMEK’ten önce bir mahallemizin greyder ihtiyacı olduğu zaman “şu an arızalı” diye yanıtlamaktan bıkmıştık. HİDROMEK tarafından greyder bize teslim olduktan 1 hafta sonra HİDROMEK servisinden arkadaşlar gelip operatörlerimize kurs verdiler. Bu kurs arkadaşlarımız için çok verimli oldu. Ayrıca greyderimiz dışında, önceki dönemlerde aldığımız diğer HİDROMEK markalı iş makinelerimizden de memnunuz. Şu ana kadar bizi sıkıntıya sokacak hiçbir arıza da çıkarmadılar.

Konya ovası-Korgan farkı

Greyder belediyenin eli-koludur ve bizde 4 mevsim iş yapar. Bir Konya ovasındaki greyder operasyonuyla bir Korgan ilçesindeki operasyon arasında coğrafi olarak çok fark var. Düz araziye nazaran engebeli arazide çalışmak dikkat ve uzmanlık gerektiriyor. Greyderimiz Korgan’da yol açma dışında pek çok fonksiyona imza atıyor. Kışın karla mücadelede, Nisan ayından sonra ise kanal temizliğinde yeni yol açmalarda kullanıyoruz.

“Greyder belediyenin eli-koludur”

Operatör gözüyle HİDROMEK greyder

Korgan Belediyesi İş Makinesi Operatörü Mustafa Baş:

Toplamda 14 yıllık ekskavatör ve kazıcı yükleyiciye hâkim olan bir operatörüm. Greyderi ise 6-7 yıldır kullanıyorum ve greyderin hepsinden ayrı bir ustalığı var. Daha çok düşünce ve el emeği isteyen zor bir makine. Fakat Korgan’da çalışmak daha da zor. Büyük şantiyelerde ve büyük yollarda çalışmak kat kat daha kolay. Ben büyük şantiye operatörüydüm ve buraya geldiğimde ilk 1 yıl zorlandım. Arazi şartları ve zemine alışmak süre istiyor.

20-25 gündür ise HMK kullanıyorum. Daha önce başka markalar da kullanmıştım. Açıkçası HİDROMEK’in bu kadar iyi olacağını düşünmüyor ve önceki markaları arayabilirim diyordum. Fakat HİDROMEK’i tebrik ediyorum.

Operatör düşünülmüş

Arazi şartlarımıza göre konforlu bir kabini var ve birebir operatörü düşünmüşler. Bıçaklar tamamen gözümün önünde. Daha önce başka markalarda joystickli olanları kullanmıştım ve tamamen joystickli olanlar operatörü zorlayabiliyor. Fakat HİDROMEK’te direksiyon da var ve istersem direksiyonla istersem de joystickle çalışabiliyorum. Böylelikle direksiyondan birden vazgeçmemiş oluyor ve joysticke yavaş yavaş alışmış oluyorum.

Güvenilir ve anlaması kolay

Bir greyder operatörü bu makineyi 3-4 günde çözebilir. Bıçak basma ve çekiş gücü ise tonajına göre gayet iyi. Havalı frenlerine baktığımda makine stop etse bile frenin kendini otomatikman kilitlemesi, aracın kaymaması avantajlı bir özellik. Aydınlatma konusu da bizler için bir başka önemli unsur ve bu konuda da ürünü olumlu buldum.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina