Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Koyuncuoğlu Yapı, SİF JCB kalitesine güveniyor
Koyuncuoğlu Yapı, SİF JCB kalitesine güveniyor

1986 yılında, Talat Özışık adı altında 1 kamyon ve 1 kepçe ile hafriyat sektörüne giriş yapan Koyuncuoğlu Yapı Nakliyat Ltd. Şti., İzmir bölgesinde hafriyat ve nakliyat alanlarında yer aldığı projelerde müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. Firma ayrıca bünyesindeki inşaat mühendis ve teknikerleriyle anahtar teslimi endüstriyel tesis inşaatları da yapıyor.

Bölgeye JCB marka iş makinesini getiren ilk firma olduklarını vurgulayan Koyuncuoğlu Yapı Genel Müdürü Talat Özışık ile bir araya gelerek, faaliyet alanları ve JCB markasını tercih nedenleri hakkında görüş aldık.

SİF İş Makinaları İzmir Bölge Satış Müdürü Engin Erdem ile Koyuncuoğlu Yapı Genel Müdürü Talat Özışık (soldan sağa)

Hangi işler üzerine uzmanlaştınız?

Taşeronlarla beraber 100’e yakın çalışanımızla İzmir, Aydın, Manisa şehirlerinde altyapı, fabrika inşaatları, hafriyat, nakliyat, vidanjör alanlarının yanı sıra yol projelerinde alt taşeron olarak faaliyet gösteriyoruz.

Makine parkınızda kaç araç bulunuyor?

Parkımızda 10 tanesi JCB marka olmak üzere 25’e yakın iş makinesi, 25’e yakın kamyon, 6-7 tane de tır bulunuyor. JCB makinelerin çoğu kazıcı-yükleyici. 2 tane 4CX modeli var, diğerleri ise 3CX model. Ayrıca bir de JCB’nin Powerboom adını verdiği mini yükleyicimiz var.

Bu sene içinde yeni makine aldınız mı?

Yılbaşından beri 17-18 makineyi parkımıza kattık. 2 ay önce de 4 tane JCB marka kazıcı-yükleyici aldık.

JCB’den aldığınız ilk makine hangi modeldi?

JCB’nin Türkiye distribütörü SİF İş Makinaları’ndan ilk olarak 1992 yılında 4CX model bir kazıcı-yükleyici almıştık. O yıllardan bugüne kadar 20’ye yakın JCB marka iş makinesi alım-satımı yapmışızdır.

Neden JCB markasını tercih ediyorsunuz?

Makine alırken öncelikle satış yetkililerinin bize yaklaşımına, hitabına, çözüm üretebilme potansiyeline dikkat ederiz. Bu anlamda SİF İş Makinaları İzmir Bölge Satış Müdürü Engin Erdem ile satış yetkililerinin ilgisi bizi çok memnun ediyor. Karşılıklı güven, dürüstlük ve samimiyete JCB’nin kalitesi de dâhil olunca, JCB’yi tercih etmememiz için hiçbir bahanemiz kalmıyor. Makinenin kalitesi, 2’nci el değerini de doğal olarak yüksek kılıyor. Biz şu an JCB makinelerini satışa çıkarsak Türkiye’nin her yerinden talep olur. Bu konuda JCB’nin dünya markası olduğunu herkes biliyor.

Satış sonrası hizmetler hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Servis konusunda bize gece-gündüz destek oluyorlar. Biz makinenin kaç saatte ve kilometrede olduğunu takip ettiğimiz için, makineyi bakıma zamanında gönderiyoruz. Yağ bakımı gibi hususlarda makine nerede çalışıyorsa servis ekibi oraya geliyor. Makinelerimizin servis hizmetini SİF İş Makinaları’nın İzmir’deki JCB yetkili servisi Alperin Otomotiv’den alıyoruz.


Eski makineler ile yeni makineler arasında yakıt anlamında ne tür farklar bulunuyor?

Eski makineler saatte 8 litre yakarken şimdiki makineler 6-7 litre civarında yakıyor. Bu da kazıcı-yükleyicide makine başına minimum 1 litre fark demek oluyor. Ayrıca teknolojiyle birlikte makinelerin seriliği de arttı. Seriliğin artması verimliliğe, verimliliğin artması da yakıta yansıyor. 

Operatörler JCB marka makineler hakkında ne düşünüyorlar?

Performansının yanı sıra konforundan da gayet memnunlar. Operatörler, kabin konforlu olmadığı zaman makineyi kullanmak istemiyor. Konfor konusu, operatörün iş hâkimiyetine de etki ediyor. Operatöre ne kadar konfor sağlarsanız, yapacağınız işten o kadar verim alırsınız.

Makinelerle birlikte satın almayı istediğiniz özellikler nelerdir?

Müşterilerimizi memnun kılmak için her zaman en son seri, full özellikli makineleri tercih ediyoruz. Onun dışında uzar bom, forklift çatalı gibi ataşmanları da sıkça kullanıyoruz.

Röportajın tamamını Forum Makina’nın Eylül sayısında okuyabilirsiniz...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina