Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - KSE MADENCİLİK MADEN SAHALARI İÇİN GOODYEAR ORD’Yİ SEÇTİ
KSE MADENCİLİK MADEN SAHALARI İÇİN GOODYEAR ORD’Yİ SEÇTİ

KSE MADENCİLİK MADEN SAHALARI İÇİN GOODYEAR ORD’Yİ SEÇTİ

İnşaat ve madencilik alanlarında faaliyet gösteren Ankara merkezli KSE Madencilik, faaliyet gösterdiği maden şantiyelerinde kullandığı kamyon ve iş makinelerinden oluşan filosu için Goodyear’ı tercih etti.

Daha önce de birlikte çalışan Goodyear ve KSE Madencilik’in yeni iş birliği süreci, Goodyear saha mühendislerinin gerçekleştirdiği detaylı bir analizle başladı. Şirketi ve çalıştığı arazi şartlarını iyi bilen Goodyear, filonun en zorlu arazisi olan altın madeni sahalarında bu lastiklerin deneme sürecini başlattı.

Filonun ihtiyaçlarına göre önerilen Goodyear 13R22.5 ORD, Goodyear’ın saha mühendisleri tarafından haftalık olarak takip edildi. Bu süreçte aynı zamanda zemin analizi, hurda analizi ve fleetcheck gibi teknik çalışmalar da gerçekleştirilerek hem saha daha iyi tanındı hem de filodaki operasyonel sorunlar analiz edilerek filo yöneticilerine raporlandı.

Goodyear mühendisleri tarafından yapılan bu denemeler ve analizler neticesinde Goodyear ORD lastiklerinin, KSE Madencilik’in ihtiyacına tam anlamıyla cevap veren modeller olduğu tespit edildi. Goodyear, sağladığı finansal esneklik, stok gücü ve filo odaklı bayi ağıyla da güçlü bir çözüm ortağı olacağını gösterdi. Ve sonuçta KSE Madencilik’in tercihi Goodyear oldu.

Her koşulda kullanılabilen deseni ve sağlam karkas yapısı

Madencilik sektöründe kullanılan kamyonlar ve iş makinelerinde, diğer tüm sektörlerdeki ağır vasıtalara oranla çok daha fazla lastik aşınması görülüyor. Bu nedenle, bu sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar için lastik tedariği ve bunların bakımı gibi operasyonlar son derece önemli bir maliyet kalemi oluşturuyor.

Zorlu arazi şartlarında uzun süre çalışan, sıra dışı dayanıklılığa ihtiyaç duyan ve çok büyük ölçüde şantiye alanlarında hizmet veren kamyonlar ve iş makineleri için Goodyear OFFROAD ürün ailesinin bir üyesi olan Goodyear ORD’nin, dayanıklılık ve direnç konusunda en iyi sonuçları verdiği belirtiliyor. Yüksek dayanıklılığı ve çekiş kabiliyetiyle en ağır koşullarda bile güzel sonuçlar veren Goodyear ORD, özellikle madencilik sektöründe karşılaşılan zorlu zemin ve yol koşullarında tercih ediliyor.

Derin dişlere sahip sırt deseni sayesinde çamurlu yol koşullarında yüksek çekiş gücü ve uzun kilometre performansı sunan Goodyear ORD’nin sırt bileşeni kesilme ve kopma-yolunmaya karşı da yüksek direnç sağlıyor. Derin ve geniş omuz olukları, kendi kendine temizlemeyi mümkün kılarak taş tutmanın önüne geçiyor ve çekiş gücünü artıyor.

Madencilik sektöründe kullanılan kamyon ve iş makinelerinin yüksek torklarına cevap veren büyük blokları, tork aktarımını sağlıyor. Goodyear ORD’nin taç bölgesinde artırılmış mukavemet, lastiği darbelere ve penetrasyona karşı koruyor.

Mükemmel çekiş, hareketlilik, sağlamlık ve hasar direncinin ana gereksinimler olduğu madencilik ve zorlu şantiye şartları için özel olarak tasarlanan Goodyear ORD, özel on/off-road sırt bileşenine sahip, tüm koşullarda kullanılabilen tasarım desenini, sağlam karkas yapısıyla birleştiriyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina