Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - KÜRESEL PAZAR YAVAŞLARKEN VOLVO CE SATIŞLARINI ARTTIRDI
KÜRESEL PAZAR YAVAŞLARKEN VOLVO CE SATIŞLARINI ARTTIRDI

KÜRESEL PAZAR YAVAŞLARKEN VOLVO CE SATIŞLARINI ARTTIRDI

Volvo İş Makineleri (Volvo CE), pandemi sonrası tabiri caizse patlayan küresel iş makineleri talebinin durulmaya başladığı 2023'ün son çeyreğinde, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki gelirlerini arttırdı. Volvo CE, dünyanın birçok bölgesindeki zayıf pazar ortamından etkilenen son çeyrekte satışlarda yaşanan düşüşe rağmen, 2022'e kıyasla net satışlarını arttırdı.

Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Okyanusya'da istikrarlı ancak gerileyen satış rakamları rapor edilirken, yavaşlayan ekonomik faaliyetler nedeniyle Asya ve Güney Amerika büyük oranlı düşüşler görüldü. 2023'ün son çeyreğinde küresel net satışları yüzde 4 düşüşle 26.578 milyon SEK (yaklaşık 2,6 milyar dolar) olan Volvo CE, 2023 yılı genelindeki gelirlerini yüzde 6 arttırarak 104.981 SEK’e (yaklaşık 10,2 milyar dolar) taşıdı. Ancak firmanın aldığı net küresel siparişler yüzde 26 azaldı.

Odakta teni teknolojiler ve sürdürülebilir çözümler var

Sektör açısından zorlu olacağı öngörülen 2024’e güçlü bir mali yapıyla başlayan Volvo CE, operasyonlarındaki ve ürünlerindeki karbon emisyonunu azaltmak amacıyla, CRH ve Heidelberg Materials gibi müşterileriyle çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Şirket ayrıca elektrikli inşaat çözümleri sunmaya devam etti ve sıfır emisyonlu makinelerini Avustralya ve BAE gibi yeni bölgelerde pazara sundu. Aralık ayında ABG finişer işini, Ammann Grubu'a satan Volvo CE, böylece yeni teknolojiler ve sürdürülebilir çözümler geliştirmeye odaklanmayı hedefliyor.

Volvo CE Başkanı Melker Jernberg, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"2023'te kaydettiğimiz ilerleme ve kilometre taşları bizi 2024'ün zorluklarına hazırlayacak. Sektörümüzün yeni yıla daha zayıf bir pazar manzarasıyla karşı karşıya geldiğine şüphe yok, ancak şimdi Yarın için dönüşürken bugün için performans gösterme yeteneğimizi her zamankinden daha fazla göstereceğiz.

Küresel pazar koşulları

Yılın son çeyreğinde dünyanın birçok bölgesinde iş makinesi satışları sabit veya negatif seyrederken, sadece Çin dışındaki Asya ve Kuzey Amerika'da hafif artışlar rapor edildi. Yüksek enflasyon ve faiz oranları sebebiyle, yılın son çeyreğinde zayıflayan Kuzey Amerika pazarı yıl genelinde yalnızca yüzde 7 arttı. Avrupa'da müşterilerin ihtiyatlı yaklaşımı sebebiyle pazarın yüksek bir seviyeden yüzde 1 azaldığı belirtiliyor.

Güney Amerika pazarı, Brezilya'daki düşük yatırım seviyelerinin etkisiyle yüzde 24 azaldı. Büyük ölçüde yavaşlayan ekonomik faaliyetler nedeniyle Çin iş makineleri pazarı yüzde 40 küçüldü. Diğer Asya pazarları ise Güney Kore ve Endonezya gibi pazarlardaki yavaşlama ve Hindistan, Japonya ve Orta Doğu'daki talep artışına rağmen yüzde 4 azaldı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina