Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Küresel talepteki azalma Volvo CE’nin satışlarına yansıdı
Küresel talepteki azalma Volvo CE’nin satışlarına yansıdı

Küresel talepteki azalma Volvo CE’nin satışlarına yansıdı

2019’un üçüncü üç aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Volvo CE’nin bu dönemdeki satışları önceki yıla oranla yüzde 4 azalarak 17,9 milyar İsveç kronu (yaklaşık 1,86 milyar dolar) seviyesine geriledi.

Üçüncü çeyrekteki net sipariş oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 azalan Volvo CE, teslimatlarında da yüzde 2 düşüş yaşadı. Firmanın üçüncü çeyrekte toplam makine teslimatı 16.640 adet olarak gerçekleşti.

Volvo CE böylece yılın ilk 9 aylık döneminde Rusya, Almanya ve İtalya’daki istikrarlı büyüme ile Avrupa pazarında yüzde 4 artış kaydederken, Kuzey Amerika pazarı geçen yılın aynı dönemine oranla büyük ekskavatör, çekici ve tekerlekli yükleyiciye olan taleple birlikte yüzde 7’lik bir artış gösterdi. Brezilya’daki büyümenin etkisiyle Güney Amerika’nın satışları yüzde 10 arttı. Asya pazarında Çin hariç geçen yıla oranla yüzde 11’lik düşüş yaşanırken, tek başına Çin pazarı yüzde 7’lik büyüme kaydetti.

Volvo CE Başkanı Melker Jernberg yaptığı açıklamada, “Birkaç yıl devam eden yüksek talebin ardından inşaat ekipmanlarına olan talep yavaşlıyor. Birçok pazar daha önceki yüksek seviyelerinin aşağısına gelmiş olsa da, altyapı yatırımlarına yönelik devam eden ihtiyaçların, sektörümüzü uzun vadede desteklemesini bekliyoruz.” dedi.

Volvo CE, geliştirmekte olduğu otonom akülü elektrikli taşıma araçları için ilk ticari uygulama anlaşmasını imzaladığını da açıkladı. Bu teknolojinin endüstrileşmesi sürecindeki bir sonraki aşamayı temsil edecek olan pilot çalışmalar Harsco Environmental ile birlikte yine İsveç’te gerçekleştirilecek.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina