Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Kuveyt tarihinin en büyük projesi Polatyol imzası taşıyacak
Kuveyt tarihinin en büyük projesi Polatyol imzası taşıyacak

Dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında yer alan Polatyol, Kuveyt tarihinin en büyük projesinde 165 milyon Dolarlık altyapı işleri ihalesini kazandı.

İhaleye katılan dünya devi inşaat şirketlerini geride bırakan Polatyol, yeni inşa edilecek Al Mutlaa kentinin 700 hektar alanındaki altyapı işlerinin yapımında faaliyet gösterecek. Proje, 12 mahalleden toplam yüzey alanı yaklaşık 700 hektar olan N1 ve N4 numaralı iki mahalleyi kapsıyor. Bu alanda yollar, sosyal tesis alanları, ticari sahalar gibi tüm altyapı tesislerinin yapım işleri bulunuyor.

112 bin aile yaşayacak
Sözleşme için yapılan törende konuşan Kuveyt İskan İşleri Bakanı Dr. Jenan Buşehri, “Bu ihaleyle, ülke tarihimizin en büyük projesi. 112 bin ailemiz bu şehre yerleşecek. Herkes çok istekli ve bir an evvel evlerine yerleşmek istiyor. Polatyol’dan işleri hızlandırmak ve bir an önce bitirmek için üç vardiya halinde çalışmasını talep ettik.” dedi.

Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat ise uzun süredir üzerinde çalıştıkları ihaleyi kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Dünyanın en önemli inşaat şirketlerinden oluşan 20 grup ihaleye katıldı. Bir Türk şirket olarak, tüm küresel rakiplerimizi geride bırakarak bu önemli projeye adımızı yazdırmaktan büyük gurur duyuyoruz. Projeyi mutlaka belirlenen takvime göre 24 ayda en iyi şekilde tamamlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina