Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Kässbohrer, yeni low-bed dümenleme sistemini tanıttı
Kässbohrer, yeni low-bed dümenleme sistemini tanıttı

2002 yılından beri Tırsan bünyesinde faaliyetleri sürdüren Alman treyler üreticisi Kässbohrer, 18 Eylül 2015 tarihinde Almanya Goch Fabrikasında gerçekleştirilen SBB – Low-Bed Test gününde, Knorr-Bremse firması ile birlikte geliştirdiği yeni low-bed dümenleme sistemi olan "Steer-by-Brake” teknolojisini müşterilerine tanıttı.

Ağır taşımacılıkta kullanılan ve üçten fazla dingile sahip olan semi-treylerler, AEK (Avrupa Ekonomi Komisyonu) 79uncu yönetmeliği gereğince, bulunduğu ülke mevzuatında tanımlanan dönüş yarıçapı gereklerini yerine getirmek için serseri (kendinden dümenlenebilir) akslar ile donatılıyor. Ancak, serseri aksların kullanımının karmaşık dümenleme işletimi ve yüksek malzeme maliyetleri getirdiği belirtiliyor.

"Steer by Brake" teknolojisi aracın mevcut elektronik fren sistemine entegre edilebildiğinden, SBB teknolojisi kullanımının, lastik aşınımı ve bakım açısından toplam satın alma maliyetlerini en aza indirgediği ifade ediliyor.

SBB Teknolojisi "Kendinden Dümenlenebilir - Serseri Dingil" kullanımı yerine "Standart – Sabit Dingil" kullanım avantajı sunuyor. "Steer by Brake (SBB)" Sistemi, treylerin dümenleme kontrolünü sağlayabilmek için, aracın mevcut TEBS-Sistemine entegre ediliyor. Bu sayede dönüş hareketi esnasında aksların hava süspansiyonu treylerin mevcut TEBS sistemi tarafından kontrol edilebiliyor. Sistem dönüş hareketi esnasında son aksın iç arka tekerleğinde de kırılma hareketi sağlıyor ve böylece tekerlek tabanının kolaylıkla ilerlemesini destekliyor. "Steer by Brake (SBB)" Sistemi, en arkadaki aksların dönüş boyunca yanal hareketine izin vererek viraj alma sürecini kolaylaştırıyor. SSB sistemi 2016 Mayıs ayından itibaren satışa sunulacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina