Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - LABEL MAKİNA’DAN İŞE ÖZEL, TERZİ USULÜ ATAŞMAN ÜRETİMİ
LABEL MAKİNA’DAN İŞE ÖZEL, TERZİ USULÜ ATAŞMAN ÜRETİMİ

LABEL MAKİNA’DAN İŞE ÖZEL, TERZİ USULÜ ATAŞMAN ÜRETİMİ

İş makineleri, forklift ekipmanları, liman elleçleme makineleri ve deniz tarama makinelerine yönelik ataşman üretimi gerçekleştiren Gebzeli Label Makina, ürünlerini işe ve çalışılan sahaya göre dizayn ediyor.

İş makinelerinin olmazsa olmazı ataşmanlar, makine üreticileri veya ana tedarikçileri tarafından üretildiği gibi, pazarın ihtiyaçları doğrultusunda sadece bu işe yönelik çalışan firmalar tarafından da üretiliyor. Bu firmalardan olan Label Makina, standart bir üretim gerçekleştirmeyerek makinenin kullanılacağı operasyona en uygun ürünü butik bir üretim mantığıyla müşterisine sunuyor.

Kendilerine gerçekleştirdiğimiz ziyarette Label Makina’yı şirket yöneticilerinden Arda Çağlayan’dan dinledik ve sundukları hizmetleri konuştuk:

Label Makina’nın tarihçesine değinerek uzmanlık alanından bahseder misiniz?

Şirketimiz, meslek hayatına 1986 yılında Çukurova Makina’da başlayan babam Mehmet Çağlayan tarafından 2007 yılında kuruldu. Arkamızda 40 yıllık bir tecrübeyle faaliyet gösteriyoruz. İş ve inşaat makineleri, forkliftler ve liman ekipmanlarına yönelik ataşman imalatı ile deniz tarama işi yapan firmalara yönelik bom ve arm imalatı gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimiz, bahsettiğimiz sektörlerle birlikte demir çelik fabrikalarına ve taş ocaklarına yönelik makine ve ekipmanlarda da kullanılıyor.

“Bir iş makinesi ataşmanını, piyasada bulunan standart ürünlere göre daha farklı malzemelerle ve daha farklı sac kalınlıklarıyla üretebiliyoruz”

Fotoğraftakiler: Uğur Çağlayan ve Arda Çağlayan

Label Makina’yı tercih edilir kılan nedir?

Müşterimizin ihtiyacına uygun ataşmanlar tasarlayıp geliştirme kabiliyetine sahibiz. Bir iş makinesi ataşmanını, piyasada bulunan standart ürünlere göre daha farklı malzemelerle ve daha farklı sac kalınlıklarıyla üretebiliyoruz. Limanlarda, forklift ürünlerine veya liman vinçlerine de aynı biçimde aparatlar yapıyor, sektörün bu konudaki öncü üreticilerin üzerine daha fazla katabilmek için çalışıyoruz. Çünkü adeta terzi usulü üretimle, yapılacak işe uygun şekilde ürün ortaya koyup müşterimize sunuyoruz.

Terzi usulü üretimle nasıl bir katma değer sağlıyorsunuz?

Örneğin bir müşteri bizden 3 metreküplük kova istediği zaman fabrikasyon bir ürün ortaya koymuyoruz. Çünkü her üretilen kova aynı zeminde çalışmaz, aynı verimlilikte işi yapamaz. Dolayısıyla sac kalınlığını, kovanın şeklini müşterinin çalışma şartına göre tasarlıyoruz. Bir taş ocağında patlatma yapılırken diğer ocakta sökü ile çalışılıyorsa, biz her iki sahaya farklı özelliklerde kova üretiriz. Çünkü patlatılmış malzemeyi kova yükleyebilir ancak sökülen kaya için kovanın malzemesi yetersiz kalabilir.

“Müşterimize çözüm odaklı gittiğimizden ötürü onların isteklerini anlayabiliyor ve istedikleri cevabı sunabiliyoruz”

Sizden ürün alan bir firmaya ne gibi avantajlar ve güvenceler sunuyorsunuz?

Öncelikle rekabetçi fiyatlarla çalışıyoruz. Müşterimize çözüm odaklı gittiğimizden ötürü onların isteklerini anlayabiliyor ve istedikleri cevabı sunabiliyoruz. Malzemelerimizin kalitesini de kendilerine açıkça gösteriyoruz. Örneğin çelik alımında Avrupalı SSAB şirketinin HARDOX ürünlerini, Erdemir ve Rozak’ın st52 saclarını kullanıyoruz. Ürünlerimizi sertifikalarıyla birlikte, gerektiğinde boyasız saf bir şekilde de sunuyoruz. Örneğin talep edilen bir kovayı, ortalama 3 gün içerisinde müşterimize teslim edebiliyoruz. Bu süre bazen 2 güne kadar da düşebiliyor.

Satış sonrası kapsamında nasıl bir hizmet sunuyorsunuz?

Ürün satıldıktan sonra kovaların arkasında 1 yıl, kaynaklara karşı ve malzemelere karşı da 6 ay garanti sürecimiz bulunuyor. Her ayın sonunda müşterilerimiz aranır, ürün takibi yapılır. Herhangi bir sorun varsa personelimiz tarafından yerinde bakılarak fizibilite çalışması yapılır. Eğer yerinde yapılacak bir işlemse uygulanır, aksi takdirde kendi araçlarımızla alınır ve tadilatı yapıldıktan sonra müşterimize tekrar sunulur. Müşteriyi bekletmemek adına yedek kova da tedarik edebiliyoruz.

Günümüzde ağırlıklı olarak hangi sektörlere odaklanıyorsunuz?

Demir çelik fabrikaları, taş ocakları ve limanlar ön planda geliyor. Türkiye’nin önde gelen çoğu demir çelik fabrikası da referans listemizde bulunuyor.

“15 metreküp hacmindeki büyük bir kovayı, Rusya’da altın madeninde kullanılmak üzere üretip gönderdik”

Yaptığınız özel uygulamalara örnekler verebilir misiniz?

Maden ocaklarına ya da büyük firmalara yönelik silindir sökme tezgahı tasarladık. Böylelikle 90 tonluk bir makinenin pistonlarını sökebilecek güçte imalat gerçekleştirdik. Bu ürünümüzü, Avrupa’dan Afrika ülkelerine kadar teslim ettik. Yine yaklaşık 15 metreküp hacminde olan ve Hitachi 1900 modelinde kullanılan büyük bir kovayı, Rusya’da altın madeninde kullanılmak üzere üretip gönderdik.

“Müşterimizin deniz tarama makinesini atölyemize alarak, A’dan Z’ye üzerinden geçerek teslim ediyoruz”

Deniz tarama alanında ne tür ürünler veriyorsunuz?

Deniz tarama makinelerine yönelik bom ve arm imalatı yapmaktayız. Standart bir makinenin konfigürasyonunu değiştirerek, makinenin tonajını hem artırıp hem de denge noktalarını tasarlayarak uzatma yapıyoruz. Ağırlık takılımını ise diğer üreticilerde olduğu gibi makinenin ağırlığının altına uygulamıyoruz. Şaseyi biraz daha uzatarak, makine hem boş hem de dolu iken dengeyi sağlayacak şekilde gerçekleştiriyoruz. Ardından da bom ve arm imalatını gerçekleştiriyoruz. İnce hesaplamalar doğrultusunda uygun kapasite ölçümünü belirleyip ardından en uygun kovayı tasarlıyoruz.

Dolayısıyla müşterimizin deniz tarama makinesini atölyemize alarak, A’dan Z’ye üzerinden geçerek teslim ediyoruz. Yaptığımız en yüksek kapasiteyi ise 17 metre bom ve 11 metre armla birlikte Hitachi 870 modeline gerçekleştirdik. Taraması da 22 metreye kadar çıktı. Bu makinemiz Bulgaristan’da kullanılıyor.

“Makineye bir ton daha kazandırmak için hesaplamalar yapıyor ve uyguluyoruz”

Taşıma kaldırma ekipmanları kapsamında ürettikleriniz neler?

16 ton ve üzeri ağır tonajlı forklift ataşmanları imal ediyoruz. Büyük paketler ve rulo sacların kaldırılmasında ataşmanlarımız rol oynuyor. Müşteri isteği doğrultusunda standartların dışına çıkabiliyoruz. Çünkü bazen limanlardaki konteyner yüklemelerinde 1 ton bile çok önemli olabiliyor. Dolayısıyla makineye bir ton daha kazandırmak için hesaplamalar yapıyor ve uyguluyoruz. Böylece müşterilerimiz, 4-5 seferden yerine 2-3 seferde taşımalarını yapabiliyor. Bu da müşterimize hem yakıttan hem zamandan kazandırıyor.

Son olarak neden Label Makina dersek neler söylemek istersiniz?

Müşterilerimizin ne istediğini biliyoruz. Talep ettiklerinin gerçek hayattaki karşılığını bire bir şekilde onlara sunuyoruz. Fabrikasyon kapsamında ürünler de yapabiliriz ancak biz fark yaratmak için çalışıyoruz. Böylece herkesin kendi işine özel çözümler sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina