Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Leica’nın yeni su altı sensörü MSS420
Leica’nın yeni su altı sensörü MSS420

Kazı hassaslığını ve operatörün hızını arttıran sensör teknolojileri üreticisi Leica Kontrol Sistemleri, su altı uygulamaları için geliştirdiği yeni sensörünü pazara sundu.

Leica’nın yeni MSS420 sensörünün, özellikle su altı uygulamalarında yüksek hızlarda çalışırken hassasiyet kaybetmeden verimliliği önemli ölçüde artırdığı belirtiliyor. Sistemler, ekskavatörlerde iş yükünü azaltmaya yardımcı oluyor ve operatörlerin daha az makine kullanarak, daha hızlı ve daha az bütçe ile kazı işlemlerini bitirmesine olanak sağlıyor.

MSS400 serisinin bir parçası olan ve 4 bar basınçta 40 metreye kadar kullanılmak üzere tasarlanan MSS420 sensörü, basınca dayanıklı konektör, sağlam sensör gövdesi, dayanıklı kablolar ve paslanmaz çelikten tutucular ile su altı uygulamaları için tavsiye ediliyor. Leica MSS420 su altı kazıma sensörleri bom1, bom2, arm, kova ve hatta eğim sensörü olarak kullanılabiliyor.

Gelişmiş sensör teknolojisi
MSS420 sensörleri SP teknolojisi sayesinde daha iyi açı güncelleme performansı sunarak, operatör panelini güncel tutarken ekskavatörün daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Sensörün entegre edildiği tüm ekskavatörlerde ise iCON excavate yazılımı bulunmakta. GNSS verileri, SP teknolojisinin tüm avantajlarından yararlanmak için kolayca güncellenebiliyor. Sistemin klasik yöntemlere göre; işlem karmaşıklığı, kurulum ve operatör kullanımı açısından daha kolay olduğu ifade ediliyor.

iCON excavate İXE2, 2B Kazı Sistemi
Çift eğimli sistem, derinlikle pitch ve roll'ü birleştirerek kazı işlerinde tüm süreçleri kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor. Sistem; küçük yollarda kazı işleri, drenaj çalışmaları veya otopark kazıları için uygunluk sağlıyor. Rotasyon sensörü, sistemi çift-eğim duyarlılığına yükseltiyor. 2B fonksiyon Eğim yönünü sabitlemek için pusula kullanan 2B fonksiyon sayesinde sistem yönünü kaybetmiyor ve makine hareket ettirilebiliyor. Çift eğim sisteminde, pitch ve roll'ü kaydeden ve makinenin eğimini dengeleyen iki sensör bulunuyor. Böylelikle makine eğimli konumda durabiliyor ve aynı zamanda tesviye işlerini gerçekleştirebiliyor. 2B kazı sistemi fonksiyonları arasında ise derinlik ayarı, eğim ayarı, boru döşeme işlemleri, tesviye işleri, lazer referans kullanımı, sistem gradyanı, su altı işleri, pitch, roll, pusula ve yükseklik alarmı yer alıyor.

iCON excavate iXE3, 3B Kazı Sistemi
Leica Geosystems'in 3B sistemi, yüksek prezisyonlı GPS ile çalışmaya ve bir sayısal model yoluyla kazı konumunun izlenmesine olanak sağlıyor. iXE3, ekskavatörün nokta alımı ile aplikasyon çalışmalarında kullanılmasına yardımcı oluyor. Sistem; geniş yol ve altyapı projeleri, bölme işleri, endüstriyel alanlar ya da terk işleri gibi aplikasyon gerektiren projeler için uygunluk sunuyor. Hızlı destek almak ve dosya aktarımı yapmak için ise makine bilgisayarı, yerleşik GSM modem ile internete bağlanıyor. 3B sistemi makine kontrolde son aşamayı gerçekleştirmenize imkan vererek verimlilik oranını %30'a kadar artırıyor.

3B sistemi, çift eğimi 2B olarak referans modellerin kullanılmasına imkan veriyor ve tek bir tuşla 2B-3B arasında geçiş yapılabiliyor. İCON 3B yazılımı sayesinde doğrudan ekranda arazi modelleri oluşturularak kolay çalışma sağlanıyor.

 

Yeni Gelişmiş Sensör Teknolojisinin Avantajları:
* Ekskavatörlerin performansını, hızını, verimini ve prezisyonunu arttırıyor.
* Kurulum süresini %20, kalibrasyon süresini ise %30 düşürüyor.
* SP teknolojisi sayesinde fazla kazı yapmayı önleyerek iş sahasını koruyor.
* Makinenin gerçek zamanlı hareketini görüntüler ve operatör hatalarını azaltıyor.
* 360° hareketi sayesinde ölü noktaları önlüyor.
* Uygulama alanını su altı uygulamalarını da ekleyerek genişletiyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina