Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Liebherr'den iki yeni elektrikli paletli ekskavatör
Liebherr'den iki yeni elektrikli paletli ekskavatör

Liebherr'den iki yeni elektrikli paletli ekskavatör

R 976-E ve R 980 SME-E

Tasarımı ve elektrik sistemi tamamıyla Liebherr tarafından geliştirilen yeni R 976-E ve R 980 SME-E model elektrikli paletli ekskavatörler, madencilik ve taş ocağı uygulamalarında daha önce kullanılan ER 974 B'nin yerini alıyor.

Fransa'nın Colmar kentinde Liebherr-France SAS tarafından geliştirilen yeni elektrikli ekskavatörlerin sadece dizel motorlu ekskavatörlerin elektrikli uyarlanması olarak değerlendirilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Dayanıklı bir tasarıma sahip olan ve en zorlu koşullarda bile yüksek randıman sağlayan 90 ve 100 ton çalışma ağırlığındaki bu ekskavatörler, hafriyat kovası ve shovel versiyonlarıyla pazara sunuldu. Çalışma esnasında çevreye herhangi bir zararlı gaz emisyonu olmayan bu ekskavatörler ayrıca düşük gürültü seviyeleri ve güvenilirlikleriyle de dikkat çekiyor.

40 YILLIK DENEYİMİNİN ESERİ ELEKTRİK SİSTEMİ

Liebherr elektrik teknolojisinin kalite ve güvenirliğini madencilik, ponton ve malzeme elleçleme uygulamalarına yönelik son yıllarda geliştirdiği makinelerle gözler önüne serdi.

Liebherr'in yeni paletli ekskavatörü R 976-E'nin 400 kW'lik elektrik sistemi, alt takımın ortasında ya da isteğe bağlı olarak yan tarafta yer alan bir kablo üzerinden 6.000 V gerilimle besleniyor. Opsiyonel olarak bir kablo tamburu da tedarik edilebiliyor. 6.000 V/50 Hz'lik güç beslemesi yüksek gerilim kolektör halkası üzerinden gerçekleşiyor. Üst platformda bir trafo dolabı (yüksek/alçak gerilim) ve 690 V, 230 V ile 24 V'lik araç şebekelerinin dağıtımı ve kontrolü için bir alçak gerilim dolabı bulunuyor.

BÜTÜNLEŞİK TEKNOLOJİNİN AVANTAJLARI

R 976-E ve R 980 SME-E modellerinde bulunan bütünleşik teknoloji önemli avantajlar sağlıyor. Öncelikle elektrikli ekskavatörün tahriki tüm çalışma koşullarında sabit bir hızla çalıştığı için daha uzun ömürlü oluyor. Yeni makineler eş zamanlı hareketler için aralıklı olarak ortaya çıkan güç gereksinimlerini rahatlıkla karşılayabiliyor ve böylece yüksek bir randıman sağlıyor.

R 976-E'de bulunan alçak gerilim asenkron elektrik motoru, makinenin hidrolik sistemini çalıştırıyor. Motor yataklarında ve bobinajında ısı koruması bulunuyor. Güçlendirilmiş bir flanşı olan bir kasaya yerleştirilen motor yumuşak yol verici sayesinde güvenli bir şekilde çalıştırılabiliyor. Kaynak makinesiyle üretilen özel yapılı iki dayanıklı kontrol dolabı zorlu çalışma koşulları için tasarlanmış. Kilitlenebilir su geçirmez kapaklarda (IP 65) emniyet şalterleri ve acil kapama fonksiyonu bulunuyor. Yüksek gerilim dolabı güç bağlantı konektörü ve elektrik geriliminin dönüştürülmesini, alçak gerilim dolabı ise güç bağlantısını izliyor.


SAĞLAM, GÜVENİLİR VE EKONOMİK

Madencilik uygulamalarında elde edilen tecrübelerin dayanıklı tasarıma sahip nihai ürünü olan Liebherr elektrikli ekskavatörler, yüksek performanslarıyla sektörde göz dolduruyor. Ekolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyen Liebherr, güvenilirliği zorlu koşullar altından test edilen bu ekskavatörlerin çevreye zarar veren gazlar üretmediklerini garanti ediyor. Tamamıyla Liebherr-France SAS tarafından tasarlanan ve üretilen elektrik sistemi kullanıcıya azami kalite sunuyor.

Yeni ekskavatörlerin bakım ve işletme maliyetlerinin, dizel motorlu ekskavatörlere kıyasla daha düşük olduğu belirtiliyor. R 976-E ve R 980 SME-E modellerinin çok sessiz olmaları, konforu artıran önemli bir etken. Son derece dayanıklı, güvenilir ve ekonomik olan bu modellerin gerek çevre gerekse operatörler açısından eşsiz birer seçim olduğu ifade ediliyor.

SON STANDARTLARA UYGUN ÇALIŞMA ORTAMI

Operatörlere konforlu ve güvenli bir çalışma ortamı sunan R 976-E ve R 980 SME-E ekskavatörlerde otomatik klima ve ısıtma sistemi, 270 derecelik kamera sistemi ve kırılmaz camlı ön ve üst pencereleri bulunuyor. Kabin standart olarak operatörün makinesine hakim olmasını sağlayan birçok gözetim fonksiyonu ve 9 inçlik büyük bir ekranla donatılmış.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina