Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - LIEBHERR 2023 YILINDA REKOR CİROYA ULAŞTI
LIEBHERR 2023 YILINDA REKOR CİROYA ULAŞTI

LIEBHERR 2023 YILINDA REKOR CİROYA ULAŞTI

Liebherr Şirketler Grubu, 2023 yılında gelirlerini yüzde 11,5 arttırarak yaklaşık 14 milyar €'luk rekor ciroya ulaştı. Firma, 13 ürün grubunun 11’inde ciro artışı elde etti.

Hafriyat Makineleri, Malzeme Elleçleme Teknolojileri, Zemin Güçlendirme Makineleri, Mobil ve Paletli Vinçler, Kule Vinçler, Beton Teknolojisi ve Madencilik ürün gruplarında elde edilen ciro, önceki yıla göre yüzde 11,6’lık artışla 9,6 milyar €'ya ulaştı. Liebherr, Liman Vinçleri, Havacılık ve Taşımacılık Sistemleri, Dişli Teknolojisi ve Otomasyon Sistemleri, Soğutucu ve Dondurucular, Komponentler ve Oteller ürün grubunda toplam 4, 5 milyar € ciro elde ederek bir önceki yıla göre yüzde 11,3'lük bir artış sağladı.

Dünya genelinde olumlu kazanımlar elde eden Şirketler Grubu için geleneksel olarak en güçlü satış bölgesi olan Avrupa Birliği'ndeki satışlarda memnuniyet verici bir artış sağlandı. AB dışındaki ülkelerde hafif bir düşüş yaşandı. ABD ve Meksika'nın başını çektiği Kuzey Amerika'nın yanı sıra Asya ve Okyanusya'da da son derece memnuniyet verici sonuçlar sağlandı. Afrika/Yakın ve Orta Doğu bölgesindeki satışlarda da bir önceki yıla göre önemli artışlar oldu. Orta ve Güney Amerika'da satışlar ise önceki yılın seviyesinde kaldı.

Araştırma ve geliştirme için 634 milyon € yatırım

Teknolojik ilerlemenin şekillendirilmesinde belirleyici bir rol oynamayı hedefleyen Liebherr, geçen yıl araştırma ve geliştirmeye 634 milyon € yatırım yaptı. Bu yatırımın büyük bir bölümü yeni ürünlerin geliştirilmesine harcandı. Alternatif tahrik sistemleri, dijitalleşme ve otonomi alanları bir kez daha araştırma ve geliştirmenin odak noktaları oldu. Liebherr, 2023 mali yılında mevcut teknolojileri geliştirdi ve ürün yelpazesine çok sayıda makine, komponent ve çözüm ekledi.

Liebherr tahrik teknolojisinde farklı teknolojilere açık bir yaklaşımı izliyor. Bunlar arasında elektrikli tahrikler, geleneksel içten yanmalı motorlar için alternatif yakıtlar ve hidrojen yanmalı motorlar ve hidrojenle çalışan yakıt hücreleri gibi hidrojen bazlı tahrikler yer alıyor.

2023 yılında ilk akülü elektrikli Liebherr L 507 E lastik tekerlekli yükleyici piyasaya sürüldü. Yeni LH 80 M High Rise Industry elektrikli yük elleçleme makinesi de ilk kez teslim edildi. Liman vinçleri ürün grubunda CBG 500 E liman elleçleme vinci çalışmaya başladı ve LS 800 E şu anda üretimde olan ilk tam elektrikli ağır yük vinci olma özelliğini taşıyor.

2024 tahminleri…

Ekonomik koşulların zorlu olmaya devam edeceği 2024’e güçlü bir sipariş seviyesiyle başlayan Liebherr, çeşitlendirilmiş yapısı ve güçlü uluslararası organizasyonu sayesinde bunu dengelemeyi hedefliyor. Firma, dünya çapında birçok ekonomideki dönüşüm süreçlerinin bir parçası olarak bu dönemde, büyük vinçlere ve hammaddelere olan talebin artacağını, bunun da kendilerine ABD ve Avustralya gibi pazarlarda yeni fırsatlar sunacağını öngörüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina