Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Liebherr, Fransa tesisindeki 60 bininci ekskavatörünü üretti
Liebherr, Fransa tesisindeki 60 bininci ekskavatörünü üretti

Liebherr, Fransa tesisindeki 60 bininci ekskavatörünü üretti 

Liebherr’in Fransa’nın Colmar bölgesinde yer alan fabrikasının paletli ekskavatör üretimi 60 bine erişti. Tesis’in ürettiği makineler Güney Afrika’dan ABD’ye kadar pek çok ülkede kullanılıyor.

İş makineleri üreticisi Liebherr’in Fransa’da yer alan şirketi, ürettiği 60 bininci ekskavatörü için bir kutlama gerçekleştirdi. 22 ton çalışma ağırlığındaki  yeni jenerasyon R 922 paletli ekskavatör için sanatçı Jean Linnhoff’a öznel bir dış tasarım çalışması yaptırıldı. Makinenin Bauma 2019 fuarı ile Belçika, Fransa ve Lüksemburg’daki Liebherr bayi ve satış noktalarında da sergileneceği açıklandı.

Özel desen tasarımı

Sanatçı Linnhoff’un 6 günlük özel bir desen-dekorasyon çalışması neticesinde tasarladığı ekskavatörün dışı, üretildiği ülke olan Fransa’yı temsilen mavi renk ile hazırlanırken operatör kabininde beyaz renklere ağırlık verilmiş. Dış tasarımda yer alan dünya haritası da makinenin Colmar bölgesinde üretilip dünyaya satıldığını gösteren bir ifade olarak vurgulanmış.



1961’den bu yana çeşitlenen üretim


Güney Afrika’daki kömür sahalarından Kuzey İtalya’daki maden sahalarına kadar kullanımı olan ekskavatörlerin üretildiği Fransa-Colmar tesisi, üretimine 1961 yılında başladı. Şirket, ilk olarak hafriyat uygulamaları için makineler dizayn ederken maden endüstrisi için ürünlerini geliştirerek Liebherr-Madencilik-Hafriyat Colmar Limited Şirketi haline geldi.
Bu yeni dönem, şirketin 14 tondan 100 tona kadar uygulamalara has paletli ekskavatör üretim stratejisinin sembolü oldu. Tesis halihazırda hafriyat ve maden uygulamaları, yıkım işleri, tünel ve istifleme sektörüne yönelik ürünler çıkarıtor. Liebherr grubunun Fransa organizasyonunda maden endüstrisi,  tedarikçiler, havacılık sanayi ve inşaat sektöründe istihdam edilen 4000 çalışanı yer almakta.



Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina