Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Liebherr yeni nesil belden kırma kaya kamyonlarını tanıttı
Liebherr yeni nesil belden kırma kaya kamyonlarını tanıttı

Liebherr yeni nesil belden kırma kaya kamyonlarını tanıttı

Almanya’nın lider makine üreticisi Liebherr, mevcut ürün hattının önemli bir tamamlayıcısı olan yeni nesil belden kırma kamyonlarını, internet üzerinden düzenlediği bir organizasyonla tanıttı.

Kapsamlı müşteri ve saha analizleri çerçevesinde, tamamen yeni bir tasarımla, özel olarak geliştirilen komponentler ve sofistike teknolojiler kullanılarak geliştirilen serinin ilk modeli TA230 gözler önüne serildi. Yeni TA230; yüksek kalite, güvenirlilik, performans ve konfor özellikleriyle dikkat çekiyor.

Son derece dayanıklı, güçlü ve her zeminde yüksek performans sunmak üzere geliştirildiği belirtilen yeni TA230, başta dekapaj, maden ve büyük ölçekli inşaat sahaları olmak üzere geniş bir kullanım alanına sahip bulunuyor.

Yeni TA230; 6 silindirli, 12 litre hacminde, 360 hp gücünde ve AB için geçerli Stage V egzoz emisyon standartlarını karşılayan güçlü bir motora sahip bulunuyor. Dayanıklı ve etkili tahrik sistemi, 8 hızlı powershift şanzıman ile optimum güç aktarımı sağlıyor.

Aktif olarak kontrol edilen uzunlamasına diferansiyel kilitleri, otomatik çekiş kontrolü sağlıyor. Bir aksta patinaj başlaması halinde tork, akıllı bir sistemle çekiş olan diğer aksa yönlendiriliyor.

28 ton yük taşıma kapasitesine sahip olan TA230’da yükleme, taşıma ve boşaltmanın daha verimli ve hızlı şekilde yapılmasını sağlayan birçok geliştirme yapılmış.

Standart olarak sunulan otomatik tartı sistemi sayesinde operatör, yükleme esnasında kasadaki yükü anlık olarak ekranı üzerinden görebiliyor. Kasadaki çift silindir, yüksek eğimlerde bile güçlü kontrol avantajı sağlıyor.

Şanzımanın güvenli ve kompakt bir şekilde kabinin altına, egzoz artıma sisteminin ise kabinin arkasına yerleştirilmesiyle birlikte, kamyonun eğimli arazilerde daha güvenli çalışabilmesini sağlayan özel ön gövde tasarımı için alan oluşturulmuş.

Yeni tasarlanan dayanıklı belden kırma bağlantı yapısı, optimum yük dağıtımı ve azami yüklüyken bile yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor.

Akıllı makine kontrol sistemi sayesinde makine günlük kontrollerini otomatik olarak kendi kendine yapıyor ve sonuçları ekranda operatöre gösteriyor. Böylece sağlanan zaman ve maliyet avantajının yanı sıra komponentlerin ömrü de uzatılmış oluyor.

 

Liebherr TA230 Teknik Özellikler

Boş ağırlık

24.600 kg

Azami yük kapasitesi

28.000 kg

Azami kasa kapasitesi

18,1 m3

Motor gücü

360 hp

Azami hız – ileri/geri

57 – 16 km/saat

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina