Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Limak, Rostov Havalimanı inşaat işini aldı
Limak, Rostov Havalimanı inşaat işini aldı

Limak, Rus ortağı Marashstroy ile birlikte Rusya’nın yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli Rostov Havalimanı’nı inşa edecek.

2018 yılında yapılacak Dünya Kupası Finalleri için Rusya’nın Rostov kentinde hayata geçirilecek  yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatı projesinde imzalar, Haziran ayı sonunda atılacak.

Limak Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, “Projenin yaklaşık bedeli 210 milyon euro olacak. İnşaatın iki yıl içinde tamamlanması ve 2018 yılında yapılacak olan Dünya Kupası Finallerine yetiştirilmesi hedefleniyor” dedi. Limak açısından Rusya’da alınan ilk proje olması nedeniyle Rostov Havalimanı’nın büyük önem taşıdığını belirten Bacaksız, alanın sıfırdan yapılacağını ve yaklaşık 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını söyledi.

Rostov Havalimanı’nın inşası için müteahhit firma seçim sürecinin 2014 yılında başladığı, 23 şirketin teklif verdiği ve iki aşamalı olarak gerçekleştirilen ihalede 18 firmanın yeterlilik aldığı, Şubat ayından itibaren ise pazarlık sürecine geçildiği aktarıldı.

Limak Şirketler Grubu’nun halihazırda Mısır Kahire Havalimanı’nın ikinci terminali inşaatını gerçekleştirdiği ve İstanbul 3. Havalimanı’nı inşa eden konsorsiyum içinde olduğu belirtildi. Firmanın ayrıca İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı inşaatı ile işletmesini bu yıl başına kadar sürdürdüğü, Kosova Priştine Uluslararası Havalimanı terminalini inşa ederek halen işlettiği bilgisi de verildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina