Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Limak’ın havacılık sektöründeki projelerine bir yenisi daha eklendi
Limak’ın havacılık sektöründeki projelerine bir yenisi daha eklendi

Türkiye’nin en önemli altyapı yatırım şirketlerinden Limak, uluslararası yatırımlarına Senegal’in son yıllardaki en önemli yatırım projeleri arasında gösterilen Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı ile devam ediyor.

Limak ile Summa tarafından yapımı tamamlanan ve toplam 575 milyon Euro’ya mal olan Dakar Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı’nın açılışı, 7 Aralık 2017 tarihinde Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in yanı sıra iki ülkenin siyaset ve iş dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Projenin açılış töreninde konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, projenin coğrafi konumunun önemine değinerek, “Senegal bizim için sadece potansiyeli bulunan, gelişmekte olan bir ülke değil. Aynı zamanda Batı Afrika’nın dünyaya açılan kapısı. Yapacağımız yatırım ve getireceğimiz tecrübe ile birlikte Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı, Batı Afrika'nın önemli hub havalimanlarından birisi haline dönüşecek.” dedi. Şirket olarak havalimanı inşaatı ve işletmeciliğinin yanı sıra inşaat, altyapı yatırımları, enerji, turizm ve çimento sektörlerinde de faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Özdemir, Afrika ülkelerindeki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini ve tekliflere açık olduklarını kaydetti.

Toplam 45 milyon metrekarelik bir yüz ölçümüne sahip olacak olan havalimanının, Senegal’in mevcut en büyük havalimanından iki kat daha büyük olduğu belirtildi. Yılda 80 bin uçağın iniş/kalkış yapacağı havalimanına ilk etapta yılda 3 milyon yolcunun, ilerleyen dönemlerde ise yılda 10 milyon yolcuyu ağırlaması bekleniyor. Havalimanı, Limak ile Summa’nın yanı sıra Senegal devletinin de ortak olduğu şirket tarafından 25 yıl süreyle işletilecek.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina